Search
Close this search box.

(ZAJEDNO) ZA ZELENE IDEJE Uz hotele za kukce i modularne gredice polaznici Dječjeg vrtića Požega od sada će učiti o prirodi i važnosti njenog očuvanja

Jučer je obilježen završetak prve faze projekta „Zazzujimo jedni za druge“ Dječjeg vrtića Požega. Uz podršku dm-a, više od 380 malih polaznika dvaju objekata dječjeg vrtića odrastat će uz učenje o prirodi i njenim blagodatima te važnosti ekologije.
U prvoj fazi projekta postavljeni su hoteli za kukce, modularne gredice za sadnju ljetnog povrća te su obavljene pripreme terena za sadnju voćki. U sve aktivnosti uključena su i djeca koja su oslikala modularne gredice te su sudjelovala u predavanjima o rastu i uzgoju biljaka, s naglaskom na prednostima ekološke proizvodnje.
„Činjenica da smo izabrani na natječaju nam daje vjetar u leđa i potvrdu da radimo nešto dobro za zajednicu u kojoj živimo. Realizacijom ovog projekta, naša djeca dobit će jedno dodatno iskustvo usmjereno na stvaranje ljepše i zelenije zajednice. Zahvalni smo dm-u što je prepoznao naš projekt i što su nam se danas pridružili kako bismo pokazali da radimo nešto jedinstveno i vrijedno“, izjavila je Sanela Soldo Kovačević, ravnateljica Dječjeg vrtića Požega.


Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji, a projekt „Zazzujimo jedni za druge“ jedan je od 17 ekoloških projekata koje je dm odabrao i u čiju će realizaciju uložiti ukupno više od 800.000 kuna.
„Projekt „Zazzujimo jedni za druge“ omogućit će sadašnjim i budućim polaznicima Dječjeg vrtića Požega da upoznaju i primjene principe održivosti te da izgrade odnos poštovanja prema prirodi. Ponosni smo što je dm postao dio ove zelene ideje te želim zahvaliti gospođi Soldo Kovačević i djelatnicima vrtića što su nam omogućili da sudjelujemo u edukaciji ekološki osviještenih generacija“, istaknula je Romina Vrhovac, područna menadžerica dm-a.
Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.
Sve detalje o odabranim projektima možete pronaći na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.

Izvor: Nikoleta Lučin

Vezano
Vezano