Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOST S POŽEŠKOG FAKULTETA Predavanje prof. Hareesha Ramanthana iz Indije za studente studija Turizma i Elektroničkog poslovanja i programskog inženjerstva


Studenti studija Turizam te studija Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo imali su priliku prisustvovati izuzetno zanimljivom i edukativnom predavanju profesora Hareesha Ramanthana s Cochin University of Science and Technology iz Indije. Predavanje je održano u sklopu redovnih aktivnosti na Fakultetu, a tema je bila “Nove inovacije u području turizma i održivih zelenih tehnologija regije Kerala”.
Profesor Ramanthan, ugledni stručnjak u području menadžmenta, održivog razvoja i turizma, podijelio je s prisutnima najnovija saznanja i trendove vezane uz primjenu zelenih tehnologija u turističkoj industriji. Poseban naglasak stavljen je na regiju Kerala, poznatu po svojoj bogatoj kulturi, prekrasnoj prirodi i inovativnim pristupima održivom razvoju.
Tijekom predavanja, studenti su imali priliku čuti o uspješnim projektima koji kombiniraju turizam i održivost, uključujući korištenje solarne energije, reciklažu i ekološki prihvatljive prakse. Profesor Ramanthan je istaknuo važnost interdisciplinarnog pristupa i suradnje između različitih sektora kako bi se postigli dugoročni ciljevi održivosti.
Predavanje je završilo interaktivnom raspravom u kojoj su studenti postavljali pitanja i razmjenjivali mišljenja. Ova inspirativna sesija pružila je studentima ne samo uvid u nove tehnologije i prakse, već i motivaciju za daljnje istraživanje i primjenu stečenih znanja u njihovim budućim karijerama. Predavanje je još jedan primjer kako fakultet nastoji pružiti svojim studentima vrhunsko obrazovanje i mogućnosti za razvoj kroz suradnju s međunarodnim stručnjacima i institucijama.

Izvor: :doc. dr. sc. Berislav Andrlić
Prodekan za razvoj i poslovanje

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu