Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Kutjevački vinari ponosni na svog kolegu Darka Cenbauera – došli mu dati potporu u obrani doktorata!

Najpoznatiji kutjevački vinari okupili su se u utorak u Zagrebu s pomalo neuobičajenim razlogom – dati potporu prilikom obrane doktorata kolege iz Kutjeva Darka Cenbauera.
Svoj znanstveno istraživački rad „Evaluacija klonskih kandidata graševine izdvojenih u kutjevačkom vinogorju”, napisan na 155 stranica,”, Darko Cenbauer je branio pred Povjerenstvom u sastavu: izv.prof.dr.sc. Zvjezdan Marković ( Izvanredni profesor Agronomskog fakulteta Sveučilište u Zagrebu), dr.sc. Ivana Tomaz (Viša znanstvena suradnica Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) i doc.dr.sc. Josip Mesić (Docent Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku). Učinio je to uspješno za što je zaslužan i njegov mentor izv. prof.dr.sc. Darko Preiner. Obrana je trajala više od sat vremena, što obrazloženjima onog što je napisano, što odgovorima na šest pitanja članova Povjerenstva, prisutnih vinara i znanstvenika.
Punu podršku obrani doktorata svojim dolaskom dali su članovi obitelji Cenbauer; majka Ankica, otac Mirko , sestre Daria, Kristina, Katarina, zaručnica Doris i ostali, kao i poznati vinari kutjevačkog kraja – Vlado Krauthaker, Ivo Enjigi, Ivica Perak uz pratnju sina, sin pokojnog dr, Branka- Branimir Mihalj, glavni enolog “Kutjevačkog podruma Ivan Marinclin te Mladen Papak vinar iz Iloka.
Darko Cenbauer, inače, obavlja dužnost načelnika Sektora za nadzor i koordinaciju HAPIH. Nakon obrane doktorata slavljenik je pozvao sve na domjenak gdje se častilo vrhunskim vinima kutjevačkog vinogorja.

Tekst: M.Cenbauer/ V.Milković
Foto: M.Cenbauer

Vezano
Vezano