Najčitanije

 • Fotogalerije

  ZANIMLJIVOSTI Među diplomantima Veleučilišta u Požegi bila je i saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević – „Treba ići za svojim snovima”

  Među diplomantima koji su jučer promovirani na Veleučilištu u Požegi bila je i gradonačelnica Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević. Prve čestitke nakon preuzimanja diplome dobila je od roditelja, supruga i dviju kćerkica.
  – Zadovoljna sam, naravno, i već imam planove za dalje – kazala je na početku kratkog razgovora.
  Anamarija Blažević je rođena 1979.godine u Pakracu gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju. Upisala je potom Pravni fakultet u Osijeku i diplomirala na stručnom studiju, te stekla zvanje upravne pravnice. Politikom se aktivno počela baviti 2003.godine, dužnost gradonačelnice je preuzela u veljači 2016. a od 2020.godine je saborska zastupnica. Članica je KUD-a „Seljačka sloga“ Prekopakra kao i DVD-a Pakrac u zvanju vatrogasne časnice. Obzirom da ima obitelj, logično je bilo zapitati ju – kako na sve stigne, pa još biti i studentica?
  – Kad sam krenula u ovu epizodu života, nisam bila saborska zastupnica i bilo mi je relativno lako organizirati se. Onda, kad je došao Sabor, petkom je bilo malo teže jer sam iz Zagreba išla direktno na predavanja. Bila sam izvanredni student ali sam na predavanja dolazila redovito. Sve svoje studentske obveze sam se stvarno trudila izvršavati najbolje što mogu i tu sam imala veliku podršku supruga a onda, naravno, i mojih roditelja. Bila su tu i braća i šogorice koji su preuzeli po potrebi pitanja odvoza i dovoza djece…Može se sve napraviti, samo se treba odlučiti. Žene su, inače, dobro organizirane i samo treba ići za svojim snovima – rekla je Anamarija Blažević.

  Što se tiče planova spomenutih na početku razgovora, dodala je: – Sad ću se malo odmoriti a onda ću nastavit s obrazovanjem vezano uz turizam i ruralni razvoj.

  Tekst i foto: V.Milković

   

  Mudra izreka

 • “Tko nikad ne putuje, živi život pun predrasuda” (Carlo Goldoni)

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači