Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Navijači iz Rame i Požege zajedno otišli bodriti “Vatrene” u Splitu

Vatreni navijači iz Rame povodom današnje utakmice Hrvatska-Francuska u Prozoru su dočekali dugododišnje prijatelje iz Požege, nakon čega zajedno odlaze u Split.
Više od 30 navijača koji su na bilo koji način povezani s Ramom ili jednostavno vole ovaj kraj, pod voditeljskom palicom gosp. Dragan Kapčević, rođenog Ramca, odlučili su potražiti kratku okrjepu upravo u Rami. Kapčević u Požegi živi već gotovo 50 godina, a utakmica je bila odlična prilika za još jedan susret i druženje.
“Zadnjih četiri ili pet godina se druže domaći Ramci i mi iz Požeštine. Prije svega veterani nogometnog kluba Dinamo Vidovci i veterani iz Rame. Kada su utakmice Hrvatske reprezentacije, nastojimo održati ta druženja, bilo da je riječ o Splitu, Osijeku ili Zagrebu. Za nas je to veliko prijateljstvo koje jednostavno želimo održati. Želimo se što više družiti, biti jedni drugima na usluzi”, kaže za Ramski Vjesnik Dragan Kapčević.
Danas će “Vatrene” u Splitu bodriti šaroliko društvo Ramaca, Hercegovaca i Slavonaca. “Situacija u Ramskoj zajednici u Požegi dobra, iako nas je koronavirus malo usporio. Nismo imali značajnije akcije i okupljanja. Sad je to malo popustilo, pa se nadamo nastaviti što prije s druženjima i pravljenjem sijela. Ove godine ćemo ponovno pokušati organizirati i hodočašće na Kedžaru”, govori Kapčević i potvrđuje da oni koji su iz ovih krajeva odselili prije mnogo godina, ipak uvijek teže barem na kratko se ovdje i vratiti.
Poljud će danas postati domom “kockastih”. Ulaznice su doslovno planule, a vjerni obožavatelji hrvatske repke uživat će u reprizi utakmice Svjetskog prvenstva. Okršaj je ovo drugog kola Lige nacija, a igra se na Poljudu od 20:45h.

Izvor: Ramski vjesnik

Vezano
Vezano