Najčitanije

 • Fotogalerije

  ZANIMLJIVOSTI Pleterničanka Matea Bello, prošlogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene, posjetila Bruxellesu i EU Parlament!

  Pleterničanka Matea Bello, prošlogodišnja prva pratilja na natjecanju za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, proteklih je dana boravila u Bruxellesu a posjetila je i EU Parlament. S njom su bile i ostale sudionice natjecanja te nekolicina sudionika natjecanja za izbor najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika. Svi oni bili su gosti naše EU parlamentarke Sunčane Glavak.

  Tijekom boravka u Bruxellesu delegacija naših uzornih seoskih žena i mladih poljoprivrednika se upoznala s radom i funkcioniranjem europskih institucija s naglaskom na Europski parlament. Imali su također prigodu steći uvid u svakodnevni rad zastupnika i njihovih suradnika. Matea se pritom srela s Markom Vidakušićem, Pleterničaninom koji tamo već dugo radi na raznim poslovima.
  – Za mene je to jedno lijepo iskustvo, vidjeti taj cijeli Parlament uživo. Jer, preko TV ekrana je to obična zgrada i nije toliko dojmljiva. Inače, kod njih se svagdje po gradu može vidjeti policija na konjima – prenijela nam je Matea svoje prve dojmove iz Bruxellesa.

  Tekst: V.Milković
  Foto: m.Bello/ Uzorne hrvatske seoske žene facebook

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači