Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Posljednja Miss naše županije iz 2019.godine, Mateja Bilješković, posvetila se radu s djecom!

Sjećate li se kad je zadnji put održan izbor za Miss Požeško-slavonske županije i tko je bila pobjednica? Neki će se možda i sjetiti no, većina ipak neće jer svakodnevna užurbanost i mnoštvo događanja odvlače misli s nekog određenog događaja. A, bilo je to prije četiri godine, kad je koronavirus tek ‘zakucao’ u naše živote, u lipnju 2019.godine prilikom održavanja Ivanjskog krijesa. Titulu je tada ponijela Mateja Bilješković iz Pleternice pa je, ubrzo nakon izbora, imala priliku s izviđačima i Gradskom stražom Požega zapaliti krijes! Mateji su tada bile 22 godine i studirala je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Slav.Brodu.

 

Sada, četiri godine kasnije, Mateju se može sresti u Dječjem vretiću „Tratinčica” gdje mališani vjerojatno pojma nemaju tko je njihova teta koja se svakodnevno o njima brine.
– Modne svijet me zanimao kad sam bila mala ali, kad sam pobijedila, nisam se nastavila baviti time. Posvetila sam se fakultetu, to mi je bio prioritet a ne bih mogla raditi i jedno i drugo – kazala je Mateja.
Nakon što je diplomirala, Mateja je potražila posao u struci ali stalni posao još nije našla. – Neprestano sam na zamjenama. Prošle godine sam radila u Brodu u pet područnih škola. Sad sam ovdje u vrtiću no, moja je želja rad u školi – rekla je Mateja. Dodala je i kako se raduje što će se izbor za Miss ponovo održati.

– Zanimljivo je to iskustvo, upoznaješ nove ljude a nekome je i prilika da se okuša u svijetu mode – zaključila je.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu