Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Pretrčali 45 kilometara u spomen na Ivicu Zeba i Tomislava Šedevija, tragično stradale bivše igrače NK Slaven iz Gradca

Nogometni klub „Slaven” Gradac jučer je organizirao Memorijalni nogometni turnir u spomen na svoje suigrače Ivicu Zeba i Tomislava Šedevija koji su poginuli u prometnim nesrećama 2019. i 2015.godine. Na jedinstven način pridružili su im se i dvojica prijatelja Zebe i Šedevija – pretrčali su 45 kilometara iz susjedne županije do groblja u Gradcu!
Marko Pavlović iz Normanaca i Krunoslav Musić iz Lađanske u Osječko-baranjskoj županiji sa Zebom i Šedevijem su radili u Našicama kao profesionalni hrvatski vojnici. Musić i Zeba nedugo prije pogibije zajedno su biciklima išli u Međugorje.
– Znali smo se eto, s radnog mjesta a posebno sam bio dobar sa Zebom, s njim sam duže radio. Ja sam inače, ultramaratonac ali do sada nije bilo prilike da trčim u Gradac, bila je korona a i tereni…nedavno sam se vratio iz mirovne misije s Kosova i tamo sam još rekao: ove godine ću trčati u Gradac kad bude memorijalni turnir. Tad mi je Pavlović rekao: Idem i ja. I došli smo. To je najmanje što mogu učiniti da se sačuva spomen na naše prijatelje – kazao je Krunoslav Musić. Trčat će i idućih godina od svoje kuće do Gradca, dodao je, jedino ako ga, kao vojnika, baš u to vrijeme ne spriječi nekakav teren.

Tekst: V.Milković
Foto: J.H.Petrovicki

Vezano
Vezano