Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Rudinske glave i Slavonski banovac na Svjetskoj izložbi u Dubaiju!

Svjetska izložba EXPO 2020. jedinstvena je manifestacija, koja je započela u listopadu prošle a završit će u ožujku ove, a na kojoj i naša županija ima svoje ‘adute’: Rudinsku glavu i Slavonski banovac!


– Iz sunčanog Dubaia , pozdrave vam šalje naš Slavonski banovac!!! Priču i replike Slavonskog banovca smo poslali u daleki Dubai na poznatu manifestaciju EXPO 2020 Dubai!
EXPO 2020 Dubai je zaista impozantna kulturna ali i poslovna manifestacija koja će se do kraja ožujka 2022. održavati u Dubaiu (Ujedinjenim Arapskim Emiratima) a glavna tema je „Connecting Minds, Creating the Future” (Spajanje umova, kreiranje budućnosti). Uz čak 190 zemalja svijeta, Hrvatska se predstavlja temom „Croatia Inspiring Great Minds“ (Hrvatska inspirira velike umove).


Do kraja održavanja izložbe koja je započela u listopadu, planira se posjet od preko 25 milijuna posjetitelja, poslovnih subjekata, predstavnika nacionalnih vlada zemalja, a budući da su tu i virtualni posjetitelji očekuje se doseg od nekoliko stotina milijuna posjetitelja – objavila je ovo Turistička zajednica Pakraca na svom facebook profilu a pohvalio se i naš Gradski muzej Požega.
– Rudinske glave pored Slavonskog banovca dva su suvenira iz naše županije koji se nalaze na svjetskoj izložbi EXPO u Dubaiju na kojoj se, među 192 države, predstavlja i Hrvatska. Na fotografijama Hrvatske turističke zajednice nalazi se vitrina s hrvatskim suvenirima i fotografija hrvatskog paviljona na kojem je crvenim pravokutnikom označena pozicija vitrine sa suvenirima.
Cijelu izložbu možete pogledati on-line na

https://virtualexpodubai.com/

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega