Najčitanije

 • Fotogalerije

  ZANIMLJIVOSTI Sinoć ritmovi karipskih zemalja u Požegi – novi nastupi zakazani za sutra i u četvrtak!

  Jučer u večernjim satima tko se slučajno zatekao u požeškoj pješačkoj zoni imao je što čuti! Mladi iz 6 različitih zemalja su svirali ispred spomenika 123. brigadi Hrvatske vojske te svojom zaraznom energijom privukli Požežane da stanu i zabavljaju se na zanimljive ritmove.
  Pozornost slučajnih prolaznika prvo su privukli mladi s karipskog otoka Sint Maarten sa svojim tipičnim koračnicama, nakon toga smo imali prilike čuti freestyle rap sa Arube, te zanimljive duete iz Irske, Španjolske i Rumunjske. Osim stranaca u projektu sudjeluju i lokalni Požeški glazbenici (Fran Matić, Klara Ćavar, Elia Subotić) te su i oni sugrađane počastili svojim talentom.
  Svi oni došli su u Požegu kroz Erasmus+ projekt “Musical Vox Populi” te se bave temom aktivizma kroz glazbu. Građani ih mogu čuti i vidjeti ponovno na sljedećim lokacijama:
  u utorak 2.8. 2022 od 17:30 – 21:00 glazbeno druženje i jam session mladih glazbenika s Trenkovim Pandurima u prostoru Gradske Glazbe.
  u četvrtak 4.8.2022. od 16:00 – 20:00 raznoliki program u Gradskoj Knjižnici Požega.

  Pozivamo sve građane da dođu, ulaz je na sva događanja besplatan.

  Erasmus+ projekt “Musical Vox Populi” provodi udruga Ocean Znanja zajedno s međunarodnim i lokalnim partnerima(Veleučilište u Požegi i SC Požega – Studentski dom “Dr. Franjo Tuđman”, Gradska Knjižnica Požega i Gradska Glazba Trenkovi Panduri), a financirala ga je Agencija za Mobilnost i programe EU.

  Izvor: Ocean Znanja

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije

 • Program Kazališta u veljači