Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Započela 7.sezona TV emisije „Život na vagi” – najteži kandidat dolazi iz naše županije!

Sinoć je na RTL-u započela 7.sezona emisije „Život na vagi” a među sudionicima je i jedan kandidat iz Požeško-slavonske županije. Kako je rečeno u uvodnoj emisiji, on je i najteži među kandidatima. Evo što je o njemu objavljeno na portalu Lipički Compas.

 

DOBROVČANIN U POPULARNOJ TV – EMISIJI

Krunoslav Šuvak: Otvorena borba s kilogramima u Životu na vagi

U sedmoj sezoni RTL-ove emisije “Život na vagi”, koju na malim ekranima pratimo od 4. rujna, u borbu s kilogramima ulazi i Krunoslav Šuvak, 32-godišnjak iz Dobrovca. Krunoslav, koji je po zanimanju soboslikar i ličilac, trenutačno obavlja posao vozača kamiona. Svoje predstavljanje javnosti započeo je riječima: “Da mogu nešto promijeniti u životu, više bih se trudio oko svoje težine, ne bih si dozvolio to što jesam.” Iskreno izražava svoj strah od potencijalnih zdravstvenih problema, a u tromjesečnu borbu s težinom ulazi s 201 kilogramom.
Kroz život je imao niz problema povezanih s viškom kilograma, no njegova ozbiljna borba s težinom započela je u dobi od osamnaest godina nakon prekida veze s djevojkom. U posljednje vrijeme suočava se s dugogodišnjim problemima prekomjerne tjelesne težine i nastoji promijeniti životni stil kako bi poboljšao zdravlje i kvalitetu života. Sudjelovanje u emisiji “Život na vagi” predstavlja priliku da ostvari ciljeve i postigne trajnu transformaciju.
Govoreći o sebi istaknuo je da je kao dijete bio relativno normalne tjelesne građe, uz povremene fizičke aktivnosti zbog rada na selu. Međutim, njegovi problemi s kilogramima započeli su u petom razredu osnovne škole, gdje su se počele manifestirati i poteškoće u školi. Prekomjernu težinu pripisuje slabom karakteru i neodlučnosti da promijeni svoj životni stil.

Kumova riječ presudila!

Ključna prekretnica u njegovoj odluci da se pozabavi svojim zdravljem i težinom bila je razgovor s prijateljem kojem je bio kum na svadbi. On mu je iskreno poželio dug i zdrav život te da će to biti teško ostvariti ako ne promijeni svoje prehrambene navike i tjelesnu aktivnost.
„Kume, ja hoću da ti budeš živ, da puno godina doživimo zajedno, a ako nastaviš ovako, to se neće dogoditi!“. Ova iskrena podrška potaknula je Krunoslava da pokuša izgubiti suvišne kilograme.
Kroz godine, Krunoslav je nekoliko puta pokušao smršaviti, a privremeno je i uspio u tome – dva puta. Prvi put je izgubio tridesetak kilograma tijekom dijete, a slično je bilo  i drugi put dok je radio u Splitu i dosta pješačio.
Unatoč pokušajima da smršavi, naš junak priznaje da je ponekad bio lijen i da je njegova prehrana bila problematična, posebno dok je radio kao vozač kamiona. Dugotrajna putovanja često su rezultirala lošom prehranom.
Neostvaren san i konačan cilj mu je osnivanje obitelji te je istaknuo da je ovaj put odlučan u namjeri da zauvijek riješi problem s kilogramima, a svjedočanstvo javnosti samo će biti dodatan motiv da u tome uspije.
Zato, sretno Krunoslave! Palčeve ti drže tvoji sugrađani i prijatelji!

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi