Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Zrinka iz Amerike i Nada iz Australije posjetile Muzej bećarca!

U pleterničkom Muzeju bećarca sve češće dolaze i posjetitelji izvan naše županije, a ovih dana tamo smo sreli i dvije strankinje hrvatskih korijena – Zrinka Koprivčić iz Vukojevaca kod Našica 27 godina živi u San Franciscu a rođena Osječanka Nada Valiđić kao dijete je odselila u Australiju.
Gospođa Nada trenutno je u Hrvatskoj na tromjesečnom godišnjem odmoru i u gostima je kod gospođe Zrinke koja je bila udana za njenog pokojnog brata.
– Zrinka mi je rekla za Muzej bećarca – odgovorila je Nada na upit kako je čula za Muzej bećarca. – Ja sam saznala online preko Hrvatske televizije koju pratimo u Americi i poželjela sam vidjeti to specijalno mjesto. Moja djeca također gledaju Hrvatsku televiziju, pogotovo stariji sin koji voli hrvatske bećarce, pa je ovaj posjet i njemu posvećen – pojasnila je Zrinka.
Obje pleterničke gošće zadovoljne su onim što su vidjele.
– Kod nas se bećarac u gradu pjeva kad su neke proslave, tamo ima puno Slavonaca. Ali, ovoliko silnih bećaraca nisam čula. Jako je lijepo – rekla je Nada. – Preporučit ću našim prijateljima, osobito onima koji nisu Slavonci da dođu svakako posjetiti Muzej – dodala je Zrinka.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano