Search
Close this search box.

ZAPAŽANJA JEDNOG GRAĐANINA Bruno Horvat – „Budućnost je u Požegi!”

Ovih dana javio nam se jedan Požežanin, naš čitatelj – njegova zapažanja objavljujemo u cijelosti:

 

“Kao bivši student Veleučilišta u Požegi, te kroničar zanimljivih društvenih zbivanja, put me je odnio u navedenu ustanovu. Uz razgovor s dragim ljudima, kolegama i bivšim studentima sasvim slučajno sam zavirio u predvorje jedne od dvorana i imao sam što vidjeti. Tamo sam zatekao dugogodišnjeg djelatnika VUP Manuela Del Vechia, stručnog specijalista ekonomije bivšeg studenta ovog Veleučilišta te člana ALUMNI-a koji je CARNet sistem inženjer i administrator kao voditelj projekta za čvorište u Požegi koji je uložio veliki napor, znanje i trud u osposobljavanje istoga. U šumi kablova i opreme nadzirala se prava stvar a to je završetak poboljšavanja tehničkih uvjeta na županijskom CARNET čvorištu za Požeško-slavonsku županiju koje se nalazi na našem Veleučilištu u Požegi.
U ugodnom razgovoru s dugogodišnjim obiteljskim prijateljem saznao sam vrlo važne činjenice i podatke koji će se svakako reflektirati u budućnosti. Dugogodišnja uspješna suradnja Veleučilišta u Požegi i CARNET-a kroz drugu fazu programa “e-Škole” Razvoj sustava digitalno zrelih škola vrijednosti oko 500.000 kn je financirana izrada novog čvorišta za Požeško-slavonsku županiju što u konačnici čini jedan fenomenalan iskorak u kvalitativnom smislu. Iz razgovora s Manuelom saznajem da su se prilikom izrade novog županijskog čvorišta poštivali svi novi trendovi IT industrije, te su sada sve članice CARNET mreže spojene optičkom vezom, a stabilnost i dostupnost aktivne mrežne opreme je osigurana zasebnom opskrbom električne energije i najmodernijim uređajima za besprekidno napajanje. Navedenim radovima i Veleučilište u Požegi je podiglo kvalitetu i sigurnost svoje mrežne infrastrukture investicijom u novu mrežnu opremu koja je smještena u navedenom čvorištu.
Veleučilište u Požegi je jedno od najstarijih u RH međutim mladim kadrom uz potporu uprave i dekana prof.dr.sc. Borislava Miličevića nalazi se u prvim redovima kada se uvode i implementiraju nove IT tehnologije. Najbolji dokaz za navedeno je novootvoreni studij Elektroničkog poslovanja i programskog inženjerstva. Trenutna transformacija Veleučilišta u Fakultet turizma i ruralnog razvoja s navedenim ulaganjima grabi naprijed snažnim koracima te svakako Požega postaje Fakultetskog središte sa smjerovima koji prate aktualne gospodarske trendove. Ponosan i sretan izašao sam iz prostorija budućeg Fakulteta s misli da je ovo početak jednog novog razvoja i zamašnjak Grada na Orljavi. Ujedno pozivam sve mlade da izaberu jedan od smjerova našeg budućeg Fakulteta za turizam i ruralni razvoj jer sigurno neće pogriješiti. Budućnost pripada nama.”

Izvor: Bruno Horvat

Vezano
Vezano