Search
Close this search box.

ZAPOČELA DEVETNICA „GOSPI OD SUZA” Po 68.put vjernici se u Pleternici okupili oko Isusove majke

Prošlo je 68 godina od prve Devetnice „Gospi od Suza”, pobožnosti koju je započeo bivši pleternički župnik msgr.Ljudevit Petrak u spomen na čudesan događaj što se zbio u talijanskoj Siracusi gdje je Gospin lik proplakao ljudskim suzama. Sinoć se mnoštvo vjernika ponovo okupilo na prostoru uz župnu crkvu kako bi uz molitvu i pjesmu Isusovoj majci predali svoje srce ali i tuge i boli. Devetnicu će ove godine predvoditi dominikanac pater Anto Gavrić a njega i okupljene vjernike na početku misnog slavlja pozdravio je rektor Svetišta Gospe od Suza preč.Antun Ćorković.
– Dobro došli na ovo sveto i milosno mjesto. Ovih dana svi ćemo biti ujedinjeni kao jedno srce, sklopljenih ruku prema nebu u svojim brigama i nevoljama, Marija će nas voditi Isusu. Znam da smo u ovim nevremenima i olujama bili pogođeni, mnoge ruševine su nastale, ali, ima i gorih i težih ruševina a to je, ako je srušeno i razoreno moje i tvoje srce, duša i savjest. U ovoj Devetnici imamo priliku izliječiti se, obratiti se i smoći snage priznati svakog čovjeka i njegovo dostojanstvo i shvatiti da smo svi mi ljubljena djeca Božja, djeca Marijina – rekao je preč.Ćorković.
Svete mise idućih dana će biti od 19 sati a prije toga će se moliti krunica. Vjernici, kao i ranijih godina, mogu uplatiti mise i molitve za svoje najmilije.Nakon mise u crkvi je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano