Search
Close this search box.

ZAPOČELE BEKTEŠKE LJETNE NOĆI Sinoć održana „Noć hrvatskih branitelja”

U sklopu manifestacije Bekteške ljetne noći, u organizaciji DVD-a Bektež, sinoć je održana „Noć hrvatskih branitelja“. Organiziran je i malonogometni turnir u sjećanje na poginulog pukovnika Dragana Jajića.
Dragan Jajić, pukovnik Hrvatske vojske, dragovoljac Domovinskog rata poginuo je 23. listopada 1991.g. na području Nježića. Njemu u čast već šestu godinu za redom organizira se “Noć hrvatskih branitelja”, a poginulog Dragana prisjetili su se njegovi suborci, rodbina, prijatelji i mještani. Uz prigodnu molitvu koju je predvodio kutjevački župnik Ivan Štivičić, kod spomen ploče na područnoj školi položen je vijenac i zapaljene svijeće. Uz rodbinu, prijatelje i mještane Bekteža, svijeće i vijenac položili su gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir i vatrogasna mladež DVD-a Bektež.
U sklopu manifestacije odigran je malonogometni turnir koji je okupio četiri ekipe. Natjecali su se NK Veterani Kutjevo, branitelji UHDDR te dvije ekipe domaćina – Bektež 1 i Bektež 2. Pobjednici turnira su ekipa UHDDR – Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Uz nogometni turnir, posjetitelji su mogli uživati u bogatoj ponudi hrane i pića, a za zabavu se pobrinuo glazbeni sastav Antique bend.
Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Grada Kutjeva i DVD-a Bektež, a okupila je puno mještana Bekteža i njihovih gostiju koji su uživali u zajedničkom druženju.

Izvor: kutjevacki.hr

 


Vezano
Vezano