Search
Close this search box.

ZAPOČELO 10. ZAVJETNO HODOČAŠĆE OSIJEK – DUBROVNIK Ivan Šedevi iz Požeških Sesveta želi dionicu dugu 1700 kilometara pješice prijeći treći put, što dosad nitko nije uspio ni dvaput!

Započelo je 10. Zavjetno hodočašće od Osijeka do Dubrovnika kojeg organizira bratovština „Marijanski zavjet za domovinu”. Riječ je o putu dugom oko 1700 kilometara kojeg vjernici prolaze pješice moleći. Ovisno o svojim mogućnostima, netko prijeđe jednu ili više dionica, a poznati hodočasnik-pješak Ivan Šedevi Baja iz Požeških Sesveta, želi pješice proći cijelu dionicu! Uspije li, bit će mu to treći put a treba znati kako to dosad nitko, osim njega, nije uspio ni dvaput. Naravno, putem će moliti na određene nakane.
– Sad ću hodočasti za sretan porod snahe Valentine, blagoslov svih iz moje obitelji, Josipa i Andreje, i obitelji Lucić, kao ia za sve koji me prate i podržavaju na bilo koji način. Naravno, molit ću i za moju jedinu Domovinu Hrvatsku, za sve ranjene, poginule i nestale branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu, te za mir gdje god postoji nemir u obitelji – kazao je Ivan prije polaska na put.
Treba reći i kako Ivan za određene nakane hodočasti tijekom cijele godine, na kraćim ili dužim dionicama pa je tako proteklih mjeseci bio na nekoliko hodočašća. Među ostalim prošao je pješice 478 kilometara od Trsata do Međugorja, a dva tjedna nakon toga, u jednom je danu prohodao 115,8 kilometara.
Prva dionica 10. Zavjetnog hodočašća Osijek – Dubrovnik duga je 166 kilometara a u danima do 15.lipnja hodočasnici će proći kroz Aljmaš-Vukovar-Vinkovce-Vođince-Đakovo-Ovčaru iSlavonski Brod. U drugom tjednu od 16. do 22.lipnja kretat će se od Slav.Broda do Pleternice i dalje do Požege, Stražemana, Voćina, Daruvara, Velikog Grževca do Bjelovara. U Dubrovnik bi trebali doći 22.kolovoza.
I za kraj, ne zaboravimo važnu činjenicu – Ivanu se ‘smiješi’ 70.godina života!
Sretno!

Tekst: V.Milković
Foto: Ivan Šedevi Baja

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu