Search
Close this search box.

ZAPOČEO 21. POŽEŠKI PLESOKAZ Međunarodni plesni festival otvorili plesači umjetničkih škola i akademija

U sklopu jedinstvenog međunarodnog plesnog festivala, koji se održava od 4. do 6. ožujka u sklopu obilježavanja Dana grada Požege, večeras su se na pozornici Gradskog kazališta predstavile umjetničke plesne škole i akademije. Bila je to prva večer 21. Požeškog Plesokaza koji je ove godine, u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar okupio 300 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 35 plesnih ansambala i 23 grada Češke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.


Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost ove su godine svojim dolaskom potvrdili predstavnici umjetničkih škola i akademije. Uz domaćine, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, prvu večer svojim plesnim umijećem ispunili su plesači Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice, Umjetničke škole iz Poreča, Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonja iz Zagreba, Plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca, Akademije dramske umjetnosti, Plesni odsjek iz Zagreba te Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba.


U ime Grada Požege plesače i publiku pozdravila je Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.
– Cilj je okupiti veliki broj plesača koji su profesionalno vođeni, iz cijele Hrvatske i inozemstva, što naša draga Ilijana iz godine u godinu, na našu radost, i uspijeva. Požeški Plesokaz, usmjeren je prema umjetničkim plesnim školama, plesnim odjelima glazbenih škola, kao i samoj plesnoj Akademiji kao perjanici plesnog obrazovanja u Hrvatskoj i zbog toga smo posebno ponosni. U ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića i u svoje osobno ime, od srca vam čestitam na svim kulturnim aktivnostima koje organizirate u našem gradu i želim svima vama, pogotovo našim gostima iz Češke i Makedonije, da ponovno dođete u Požegu. – kazala je Petrović.


Program prve večeri vodila je kazališna, filmska i televizijska glumica i redateljica Sara Stanić. Druga večer, 5. ožujka, posvećena je suvremenom plesu i klasičnom baletu, a treća, u nedjelju 6. ožujka show, jazz, break i hip-hop plesu. Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege i Požeško-slavonske županije, kao i TZ Grada Požege i TZ Požeško-slavonske županije.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu