Search
Close this search box.

ZAPOČEO DUHOVNI VIKEND U KUTJEVU Gradonačelnik Budimir: „Nastojimo i na ovaj način pobuditi duh pozitive i nečeg lijepoga među našim stanovnicima”


U sklopu programa Kulturnog ljeta u Kutjevu je sinoć započeo duhovni vikend pod nazivom „Svjetlom svojim odnosiš moj mrak”. Posjetiteljima u župnoj crkvi o sv.Josipu je predavanje održao rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente. Glazbena pratnja predavanju bila je Klape sveti Lovro.
– Kao grad smo se odlučili za organizaciju duhovnog vikenda jer smatramo da duhovnost ima značajnu ulogu u današnjem životu, pogotovo u ovim vremenima razvoja tehnologije i ostalog što ljude odvraća od duhovnog načina života koji bi trebali više njegovati. Ovo je prva godina pa i ne očekujemo preveliki odaziv ljudi ali nastojat ćemo da to postane tradicija koja će onda biti prihvaćena. Tako već za iduću godinu imamo najavljene dolaske nekoliko poznatih svećenika, koji su dosta utjecajni na katoličko pučanstvo, osobito mladež, kao npr. fra Marina Karačića iz Širokog Brijega. Dakle, smatramo da su važni i kulturni i sportski segment, i infrastrukturni radovi i drugi projekti, ali i duhovnost nam je jako bitna pa evo, nastojimo i na ovaj način pobuditi duh pozitive i nečeg lijepoga među našim stanovnicima. Ovo je prvi korak prema tome i nastojat ćemo, kao što sam rekao, da to bude tradicija – kazao je gradonačelnik Josip Budimir.
Večerašnji program započet će u 18 sati kada će vlč. Marijan Pavelić pričati o tome kako koristiti društvene mreže u svrhu razvoja duhovnog života katolika. U 19 sati euharistijsko klanjanje predvodit će vlč. Tomislav Dokoza, a glazbena pratnja bit će Zbor mladih Gaudium. Od 20 sati Yeshua – slavljenički tim i Matej Galić održat će duhovni koncert.
Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi