Search
Close this search box.

ZAPOČEO TAMBURAŠKI LJETNI KAMP ”PLETERNICA 2023.” Na poduku došlo pedesetak mladih tamburaša iz sedam županija i Subotice

Otvoren je drugi po redu Ljetni tamburaški kamp u Pleternici. Organizira ga Javna ustanova Pleternica u suradnji s Hrvatskim društvom tamburaških pedagoga, Gradom Pleternica i njegovom Turističkom zajednicom.

Na Trgu bećarca jučer poslijepodne okupili su se mladi tamburaši iz sedam županija, te iz Subotice u Srbiji tako da ovogodišnji Kamp ima međunarodni karakter. – Grad smo koji uistinu realizira veliki broj projekata koji uključuju promociju očuvanja nematerijalne kulturne baštine pa se s toga dogodio i naš ljetni Tamburaški kamp. Kad smo ga prošle godine prvi put organizirali, znali smo da ga želimo svake godine u Pleternici i zato nam je neizmjerno drago što ste danas ovdje u još većem broju nego prošle godine – rekla je pozdravljajući djecu i roditelje koji su ih doveli, ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann. Dodala je kako je pred djecom šest dana rada s profesorima, ali da će biti i zabavnih sadržaja te na kraju završni koncert na koje je pozvala roditelje da se ponovo svi okupe na Trgu bećarca.

Ispred Hrvatskog društva tamburaških pedagoga prisutne je pozdravio prof.Saša Botički.
– Cijela ova priča je zamišljena kao centar izvrsnosti što se tiče tamburaške glazbe i zato je pripremljen poseban program za svakog učenika, ovisno o njihovim mogućnostima i onog što bi oni htjeli, a imat će i jedan zajednički dio za vježbanje. Da je prošle godine bilo dobro, govori brojka da je bilo puno više prijavljenih nego što smo mogli primiti. Ovdje će biti 50-ak djece a 20-ak nismo mogli primiti – istakao je prof.Botički.

 

Zadovoljstvo što je Pleternica po drugi put domaćin Tamburaškog ljetnog kampa izrazila je i gradonačelnica Marija Šarić. Podsjetila je kako je Pleternica proteklih godina, kroz projekte, izgradila više zgrada koje mijenjaju vizuru grada, ali da je želja svih da one budu ispunjene ljudima.
– Nadam se da će u ovih šest dana djeca nešto naučiti, da će se družiti i steći nova prijateljstva. Mislim da je to i najvažnije, zajedništvo, koje nas jača kroz život i koje nam stvara temelje za još kvalitetnije odrastanje. S ponosom mogu reći da, već druge godine nakon pokretanja, imamo međunarodni tamburaški kamp. Osim toga, ovdje imamo i djecu iz sedam županija, a to je za Pleternicu kao mali grad, velika stvar – rekla je gradonačelnica. Izrazila je nadu da će djeca iz Pleternice ponijeti lijepe uspomene te da će se iduće godine vratiti.
Nakon službenog otvorenja djeca su otišla ostaviti stvari u objekte gdje će biti smješteni idućih dana a potom je započeo i rad s voditeljima, podjela po grupama i prve probe. Roditelji su pak, imali priliku razgledati Muzej bećarca.
Tamburaški ljetni kamp završit će u nedjelju koncertom na Trgu bećarca u 19,30 sati.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi