Search
Close this search box.

ZAPOČINJE 9. ZAVJETNO HODOČAŠĆE BRATOVŠTINE „MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU Ivan Šedevi iz Požeških Sesveta i ove godine želi pješice proći 1742 km od Osijeka do Dubrovnika!

Iako je ‘debelo’ prešao 60 godina života, Ivan Šedevi iz Požeških Sesveta se danas pješice zaputio na 1742 kilometra dug put od Osijeka do Dubrovnika! Riječ je o 9.zavjetnmo hodočašću bratovštine “Marijanski zavjet za Domovinu” koje će započeti danas iz crkve sv.Križa u Osijeku a završiti 24.kolovoza u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Dubrovniku.


Ivan Šedevi, dragovoljac Domovinskog rata i planinar HPD „Gojzerica” iz Požege, hodočastio je do Dubrovnika i prošle godine i za sada je jedini iz naše županije i jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji je u tome uspio. Inače, Ivan je već godinama hodočasnik-pješak na raznim dionicama od kojih je posebno zanimljiva ona od Svetišta Majke Božje Trsatske do Svetišta Majke Božje Pomoćnice u Brezju (Slovenija) kada je u jednom danu propješačio više od stotinu kilometara. Pripremajući se za ovogodišnje hodočašće do Dubrovnika, ukupno je propješačio 1 925.48 km!


Kao i obično, Ivan je i na ovo hodočašće krenuo s Trga Bezgrešne Djevice Marije u Sesvetama, nakon molitve na grobu tragično stradalog sina Tomislava. – Moja zavjetna nakana ove godine je za spas duše mog sina Tomislava, blagoslov obitelji Ivana Josipa i Andreje Šedevi, obitelji Lucić i Knezovič, spas duša naših dragih poginulih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, blagoslov jedne meni drage osobe u potrebi, blagoslov mojih dragih Marijanaca i svih onih koji su se preporučili u svojim nakanama i koji mole za mene i daju mi podršku u bilo kojem obliku – rekao je Ivan prije polaska na put.


Kažimo još kako će hodočasnici u tjednu ispred nas propješačiti 166 kilometara rutom: Osijek-Aljmaš-Vukovar-Vinkovci-Vođinci-Đakovo-Ovčara-Slavonski Brod. U tjednu od 18.lipnja proći će i kroz našu županiju pa, tko želi, može im se pridružiti dio puta a ruta je slijedeća: Slavonski Brod-Pleternica-Požega-Stražeman-Voćin-Daruvar-Veliki Grđevac-Bjelovar.

Pripremila: V.Milković
Foto: I. Šedevi

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu