Search
Close this search box.

ZARADILI KAZNENE PRIJAVE Jedan zaražen čak 7 puta kršio izrečenu mjeru liječenja kod kuće, drugi napao 61-godišnjaka i teško ga ozlijedio!

Policija je danas izvijestila o cijelom nizu prekršaja i kaznenih djela: od provale u kuću i stan, preko narušavanja javnog reda i mira do nepoštivanja epidemioloških mjera – evo detalja.

Provala u obiteljsku kuću
U razdoblju od 1. siječnja do 11. ožujka 2022. u mjestu Poreč, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 52-godišnjakinje i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provaljeno u stan
U nedjelju 13. ožujka 2022. u poslijepodnevnim satima u Požegi u Ulici Makse Kuntarića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u stan u kojem živi 23-godišnjak prilikom čega nije ništa otuđeno. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dovršena kriminalistička istraživanja
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je dana 8. ožujka 2022. oko osam sati na parkiralištu kod tržnice u Požegi, tjelesno napao i teško ozlijedio 61-godišnjaka s područja Požege. Protiv 64-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“. Utvrđeno je da je u vremenu od 26. veljače do 4. ožujka 2022. u sedam navrata kršio izrečenu sigurnosnu mjeru COVID-19 liječenje u kući čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje druge mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijavio prijevaru
U petak 11. ožujka 2022. policijskim službenicima je prijavio 30-godišnjak s područja Požege da mu se istoga dana javila nepoznata osoba na njegov internet oglas i dovođenjem u zabludu ga navela ga da uplati novčani iznos oko dvije tisuće kuna, nakon čega mu se nepoznata osoba više ne javlja te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Narušavao javni red i mir
Policijski službenici su utvrdili da je dana 22. veljače 2022. oko 22.10 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara ispred ugostiteljskog objekta, 49-godišnjak glasno reproducirao glazbu putem zvučnika iz svoga automobila čime je remetio mir građana. Protiv 49-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kod 63-godišnjaka pronađena marihuana
U subotu 12. ožujka 2022. oko 13 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, policijski službenici su kod 63-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Požari tijekom proteklog vikenda
U petak 11. ožujka 2022. oko 12.30 sati u mjestu Biškupci na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini kojom prilikom je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
U nedjelju 13. ožujka 2022. tijekom dana došlo je do požara u mjestima Vidovci, Bankovci, Donji Emovci i Poljanska. U požarima je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće u Pakracu u Ulici Augusta Cesarca, u Kutjevu u Zagrebačkoj ulici i u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira.

Rezultati akcije
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 107 prekršaja, od čega ističemo jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 46 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 12. ožujka 2022. oko 20.30 sati u Pakracu u Ulici Augusta Cesarca gdje je 40-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,16 promila skrivio prometnu nesreću. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Vezano
Vezano