Search
Close this search box.

ZARADIO OPTUŽNI PRIJEDLOG Nepropisno je koristio pirotehnička sredstva

Nepropisno koristio pirotehnička sredstva

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je uporabio pirotehnička sredstva kategorije F2, koje je sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja dozvoljeno uporabljivati u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.

Naime, osumnjičeni je 30. travnja 2023. oko 21.30 sati u mjestu Brodski Drenovac u dvorištu, ispalio set vatrometa. Protiv 29-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

Izvor: PU požeško-slavonska

Foto: V.Milković

Vezano
Vezano