Search
Close this search box.

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Brkati studeni (Movember) – Mjesec muškog zdravlja: pridružite nam se u subotu u pješačkoj zoni!

Brkati studeni-Movember (engl. Moustache + November), mjesec muškog zdravlja obilježava se u našoj županiji od 2014. godine u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Županijske liga protiv raka. Ova je javnozdravstvena akcija započela 2003. godine u Australiji kada je 30 muškaraca odlučilo pustiti brkove kako bi prikupili sredstva za borbu protiv raka prostate i depresije kod muškaraca. Danas je na mjestu skupine entuzijasta ozbiljna fondacija koja okuplja više od 5 milijuna registriranih sudionika diljem svijeta koji tijekom studenog puštaju brkove pod sloganom “Mijenjamo lice muškog zdravlja”.

Ciljevi Movembera su:
1. Informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca
2. Očuvanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje poremećaja i borba protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja te prevencija suicida.
3. Prikupljanje sredstava za potporu istraživanju, liječenju i skrbi za oboljele
– Ovim putem pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da nam se priključe u obilježavanju Movembera-brkatog studenog u subotu 12.11.2022. u pješačkoj zoni u Požegi (Cehovska ulica) od 9 do 11 sati, gdje će Zavod za javno zdravstvo i Županijska Liga protiv raka održati prigodnu javnozdravstvenu akciju. Sve naše sugrađane s brkovima očekuje prigodni dar na štandu.- poručuju iz Zavoda za javno zdravstvo.

Izvor: pozega.hr

Vezano
Vezano