Search
Close this search box.

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Uključite se u Program promjene životnog stila „Fitići”!

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije pozvao je punoljetne građane na sudjelovanje u njihovom Programu promjene životnog stila “FITIĆI”. Cilj Programa je pomoći zainteresiranim pojedincima postaviti realni cilj gubitka tjelesne mase do 20.12.2023., uz pridržavanje odabranih promjena životnog stila u najvećoj mogućoj mjeri.

– Program se organizira drugi put u sklopu našeg Savjetovališta za promjenu životnog stila. Zamišljen je kroz pojedinačni pristup i grupnu podršku u trajanju od tri mjeseca. Program je namijenjen kandidatima koji zadovoljavaju kriterije uključivanja (Indeks tjelesne mase viši od 30 kg/m2; ITM kalkulator: https://zivjetizdravo.eu/2020/02/14/itm-kalkulator/) i za njih je besplatan. Provodi se u Požegi – poručili su iz Zavoda.

Prijaviti se možete putem poveznice: https://forms.gle/VxQbTSGvnTwQwiv56

Program promjene životnog stila „FITIĆI“

Savjetovalište za promjenu životnog stila Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

Koliko traje program? Početak 20.9.2023. – kraj 20.12.2023.

Tko može sudjelovati? Punoljetne osobe koje imaju Indeks tjelesne mase (ITM) viši od 30 kg/m2, želju za unapređenjem zdravlja, prehrambenih navika i navika kretanja. Po ovom pozivu u programu može sudjelovati najviše 20 osoba.

Provjerite ITM: https://zivjetizdravo.eu/2020/02/14/itm-kalkulator/

Što je cilj programa? Postaviti realan cilj gubitka tjelesne mase i nastojati ga postići do 20.12.2023., uz pridržavanje odabranih promjena životnog stila u najvećoj mogućoj mjeri.

Kako se prijaviti? Svatko tko želi sudjelovati popunjava prijavnicu na poveznici i dobiva termin za dolazak u Centar zdravlja u Zavodu za javno zdravstvo (Županijska 9, Požega). Sudjelovanje je besplatno. Link na prijavnicu:

Što nakon prijave? Nakon što se popuni i pošalje prijavnica, osobu ćemo nazvati i dogovoriti termin dolaska. Termini dostupni uz prethodnu narudžbu su od 18.-20.9. (ponedjeljak -srijeda) od 8 do 14 sati.

Kako izgleda prvi posjet? Prijavljena osoba se važe na vagi InBody 270 (pametna vaga) te se određuje ITM i procjenjuje je li osoba kandidat za program.

Sve osobe koje ispunjavaju kriterije popunjavaju osobni karton, mjeri se krvni tlak, određuju vrijednosti šećera u krvi iz prsta, dogovaraju se ciljevi i željene promjene životnog stila te dobivaju daljnje upute i drugi termin dolaska u Centar zdravlja.

Što se prati u programu? Uz druge parametre prati se (1) gubitak masnog tkiva (%), (2) gubitak tjelesne mase (%), uz mogućnost anonimne usporedbe napretka sudionika.

Koje su obaveze sudionika? Pratiti napredak dolaskom u Centar zdravlja jednom u tri do četiri tjedna u terminima radnim danom od 7.45-9.30 sati. Svakodnevno unositi podatke o pridržavanju odabranih promjena životnog stila vezano uz prehranu i tjelesnu aktivnost. Svi sudionici odabiru i prate promjenu dvije izabrane prehrambene navike, praćenje konzumacije povrća i voća, unos vode i tjelesnu aktivnost.

Što je nagrada? Bolje zdravlje i bolji životni stil.

Poveznica na prijavnicu: https://forms.gle/VxQbTSGvnTwQwiv56

Dodatne informacije na telefon 034/311 563 ili na e-mail javno.zdravstvo.sestra@zjz-pozega.hrIzvor: Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije

Vezano
Vezano