Search
Close this search box.

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN PROJEKT FINANCIRAN SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE E-inkubator Pleternica otvara vrata IT stanarima

Poznato je kako se Grad Pleternica već duže vrijeme nalazi među liderima po povlačenju sredstava iz europskih fondova i provedbi projekta, a ovih dana kraju privodi još jedan veliki europski projekt iznimnog značaja za razvoj gospodarstva Grada Pleternice. Riječ je o projektu E-inkubator ukupne vrijednosti 7.724.895,69 kn od čega je 93 posto financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
– Otvorenjem novog E-inkubatora još jednom potvrđujemo kako Grad Pleternica s pravom nosi Business friendly certificate – BFC certifikat, kojim se potvrđuje povoljno poslovno okruženje za rast i razvoj gospodarstva. Kapaciteti poduzetničkog inkubatora PLINK posljednjih godina u potpunosti su iskorišteni pa možemo reći da je nova potporna institucija E-inkubator nadogradnja na postojeći ruralni inkubator i odgovor na veliku zainteresiranost za samozapošljavanjem u našoj lokalnoj sredini. Ovim putem pozivam sve poduzetnike početnike iz područja informatičke industrije da se odvaže, iskoriste dostupnu infrastrukturu i savjetodavne usluge te postanu stanar E-inkubatora Pleternica – ističe Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.


E-inkubator je četvrta poduzetničko-potporna institucija na području Grada Pleternice namijenjena poduzetnicima početnicima koji obavljaju neku od djelatnosti IT sektora, najbrže rastućeg sektora gospodarstva u svijetu. Uz najam poslovnih ureda, box ureda, korištenje video-konferencijskih dvorana i korištenje usluga virtualne recepcije, poduzetnicima će na raspolaganje biti ponuđeno niz savjetodavnih usluga kako bi im se olakšali početni koraci u poduzetničkom svijetu.
Ususret svečanom otvorenju zgrade E-inkubatora, na internetskim stranicama Grada Pleternice (www.pleternica.hrobjavljen je javni natječaj za zakup poslovnog prostora kojim se pozivaju svi zainteresirani poduzetnici početnici, a koji zadovoljavaju uvijete natječaja, da se prijave.

Izvor: PROMO

Vezano
Vezano