Najčitanije

 • Fotogalerije

  ZAVRŠEN KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI Posjetitelji uživali u nikad boljoj organizaciji i vještini natjecatelja iz 8 država – na nacionalnoj razini najbolji je bio Antun Živić

  Četrdeset pet vozača iz osam država (iz Amerike, Luksemburga, Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Hrvatske i Austrije ) i nikad bolja organizacija – to bi u najkraćeb bio rezime trodnevnog Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici, najvećeg te vrste u Hrvatskoj. Istina, veličinu i važnost natjecanja nije pratila brojnost posjetitelja no, moramo biti svjesni da konjički sport ni na razini Hrvatske nije među najpopularnijima pa je teško bilo očekivati da će hipodrom biti posjećen kao nekada stadion Slavije na kojemu je gostovao „Dinamo”. No, posjetitelja je ipak svake godine sve više a na organizatoru, Konjičkom klubu Pleternica, a osobito gradskoj Turističkoj zajednici, je da u godinama koje slijede porade na popularizaciji natjecanja kako bi u Pleternicu došli ljubitelji i konja i ovog sporta sa šireg područja. Nesumnjivo, Konjički turnir jedan je od većih pleterničkih turističkih potencijala.
  Treba reći i kako su ove godine na hipodromu bili brojniji i prateći sadržaji pa su osobito uživala djeca u svom kutku, dok su stariji ‘guštali’ na koncertima Stjepana Jeršeka Štefa i TS Zlatna dolina..
  Što se tiče samog natjecanja, odvijalo se u brojnim kategorijama i za razne uzraste a najuspješniji kroz tri dana na nacionalnoj razini bio je Antun Živić koji je vozio za Državnu ergelu Đakovo. Pehare najboljima uručili su direktor Turnira Domagoj Katić i gradonačelnica Marija Šarić.

  Tekst i foto: V.Milković

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije