Search
Close this search box.

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI KONJIČKI TURNIR U PLETERNICI Pobjednik 1.kola nacionalnog prvenstva je David Sušac KK Maestoso Vinkovci

Čak 75 natjecatelja iz 15 država protekla tri dana sudjelovali su na Međunarodnom konjičkom turniru održanom u Pleternici. Natjecali su se u dresuri, maratonu i čunjevima, posjetitelji su vidjeli jednoprege, dvoprege, četveroprege…u tri dana podijeljen je cijeli niz pehara u raznim kategorijama a ovom prigodom spomenimo samo kako je na turniru održano i 1.kolo našeg nacionalnog prvenstva. Nakon što su zbrojeni rezultati sva tri dana, prvo mjesto je zauzeo David Sušac iz Dalja koji vozi za Konjički klub Maestoso Vinkovci. Drugo mjesto je pripalo je Antunu Živiću KK Ergela Đakovo i Lipik, treće Marku Vidačiću KK Maestoso Vinkovci, četvrto Dariju Dorušaku KK Nexe i peto Danku Drobnjaku KK Maestoso Vinkovci. Drugo kolo nacionalnog prvenstva održat će se u Feričancima.

Boje domaćina KK Pleternica branili su Matej Bello i Stjepan Matijević. Danas u vožnji čunjeva Matej Bello je bio peti.
Inače, Međunarodni konjički turnir otvorila je gradonačelnica Marija Šarić. 

– Prekrasno je vidjeti ovakvu gracioznost, ljepotu, ovakve sportske uspjehe naših starih gostiju koji ovdje dolaze godinama ali i ovih mladih koji ih nasljeđuju, bore se da tradicija živi i svojim sportskim uspjesima dalje promoviraju ovaj sport. Posebno se zahvaljujem Konjičkom klubu Pleternica, velikom broju entuzijasta i volontera koji svojom velikom žrtvom i odricanjem rade na tome da ovaj Međunarodni konjički turnir ovdje živi. Hvala i svima drugima koji su sudjelovali u njegovoj organizaciji – kazala je gradonačelnica i sve pozvala da na turnir dođu i iduće godine.

Tekst i foto: V.Milković

 

 

Vezano
Vezano