Search
Close this search box.

ZAVRŠEN NATJEČAJ „PUŠENJE ODBACI, LOVU NABACI” Pobjednica je Slavica Kovačević iz Vidovaca

Završen je deseti natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Natječaj je trajao od 14.veljače do 14.ožujka.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke i sugrađane koji su se uspješno odrekli pušenja. Prvi županijski natječaj „Pušenje odbaci i lovu nabaci“ raspisali smo 2015. godine te je kroz spomenutih deset godina ukupno bilo prijavljenih 349 osoba. Od navedenog broja tijekom mjesec dana korizme u natječaju je uspješno prestalo pušiti 252 osobe, odnosno iznimno visokih 72 % prijavljenih, što govori o visokoj motiviranosti prijavljenih za prestanak pušenja, kao i važnosti korizmene odluke o odricanju od štetne navike. Svakom pušaču poznato je kako prestati pušiti nije lako, a posebno nije lako ostati nepušač dugoročno. Prema našim analizama dugotrajno, odnosno duže od 6 mjeseci prestala je pušiti trećina prijavljenih osoba što predstavlja zaista izniman uspjeh.
U četvrtak 15. ožujka djelatnici Službe za javno zdravstvo u prisutnosti natjecatelja koji su uspješno prestali pušiti i ravnatelja Mate Matijevića, izvukli su sretne dobitnike nagrada koje su dodijeljene u obliku poklon bonova.
Ove se godine prijavilo 18 natjecatelja (10 M, 8 Ž) od čega je dvoje odustalo, te je 10 natjecatelja dobilo nagrade prvog i drugog reda u obliku poklon bonova, a preostalih šest natjecatelja utješne nagrade (poklon bon u protuvrijednosti 15,00 €).
Prvu nagradu i poklon bon u vrijednosti 400,00 € osvojila je gđa. Slavica Kovačević iz Vidovaca, a nagrade drugog reda u iznosu od 100,00 €: Gordana Šafar, Ana Tajdan, Vinko Tajdan, Antonija Živković, Nera Šubara, Jakob Šubara, Đuro Puljašević, Luka Samardžić i Ivan Knežević.

Nakon izvlačenja složili smo se kako je svakom natjecatelju/ici najdraža i najvrijednija nagrada prestanak pušenja, a da je Natječaj malo pomogao donijeti pravu odluku.

Izvor: Zavod za javno zdravstvo PSŽ

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…