Search
Close this search box.

ZAVRŠENA IZGRADNJA NOGOSTUPA KROZ BUK, RESNIK I SVILNU „Ovo je dokaz da, kad se udružimo, možemo učiniti velike pomake u ruralnim sredinama”

Dugo se pripremala, a onda se pomalo i odužila, izgradnja nogostupa uz državnu cestu koja prolazi kroz Resnik, Svilnu i Buk pa,kad je dugo očekivani dan ipak došao, mještani ovih sela odlučili su to proslaviti druženjem u vatrogasnom domu. Pridružile su im se, među ostalim, i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić te županica Antonija Jozić.

 

– Danas smo se našli ovdje na poziv mjesnog odbora Buk koji nas je okupio kako bi se zahvalio svima onima koji su sudjelovali u izradi pješačkih staza. Ovaj projekt je realiziran na temelju planova mjesnih odbora zahvaljujući i bivšoj gradonačelnici Antoniji Jozić i sadašnjoj gradskoj upravi koja je nastavila i radove dovela do kraja. Meni je drago što se uspio odraditi ovako veliki projekt jer, a to je najvažnije, sad će djeca imati sigurnost putem do škole. Usto, sva ova naselja promijenila su vizuru. Ovo je jedan od dokaza da kad se udružimo svi zajedno, od lokalne , regionalne i nacionalne razine, možemo učiniti velike pomake i u malim ruralnim sredinama – rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.
Zadovoljan je bhio i predsjednik Mjesnog odbora Buk Tomislav Tvrdy.
– Ispred Mjesnog odbora mogu se zahvaliti i Gradu Pleternici i izvođačima radova i Hrvarskim cestama što je ovaj projekt pri kraju. Odlučili smo zbog toga napraviti jedno druženje kako bismo svi zajedno to proslavili – rekao je T.Tvrdy.

 

Projekt nije bilo lako realizirati, istakla je županica Antonija Jozić, zbog problema koje u današnje vrijeme imaju svi izvođači radova.
– Sretna sam stoga što je projekt pri kraju. Nadam se da će i drugi projekti koje Hrvatske ceste izvode na području Požeško-slavonske županije biti završeni a, naravno, raduje mo se i novim projektima. Kad govorimo u Hrvatskim cestama u tijeku su rekonstrukcija državne ceste Lipik – Dobrovac i Frkljevci – Kadanovci. Isto tako, radi se na projektiranju kolnih ulaza i nogostupa kroz naselja Vidovci i Dervišaga – rekla je županica Jozić.
Izgradnja nogostupa i kolnih ulaza u Resniku, Svilni i Buku koštala je milijun eura, investitor su Hrvatske ceste a izvođač radova Promet građenje d.o.o.

 

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega