Search
Close this search box.

ZAVRŠENI RADOVI NA SPORTSKIM IGRALIŠTIMA U ČAGLINU „Cilj nam je da svaki učenik u županiji ima jednake uvjete“


Kraju je priveden projekt kojim je okoliš Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu potpuno promijenio izgled, a na radost učenika i polaznika vrtića smještenog tik do škole koji će zajedno s nešto starijim sumještanima koristiti nove sportske terene.

– Našim najmlađim stanovnicima sada su na raspolaganju malonogometno, košarkaško i odbojkaško igralište, igralište za graničar, atletska staza, bacalište kugle i staza za skok u dalj. Zahvaljujem se Požeško-slavonskoj županiji i županici Jozić na pripremi i realizaciji ovog za našu općinu i svu našu djecu izuzetno važnog projekta – istaknuo je Dalibor Bardač, načelnik Općine Čaglin.

Sredstva za projekt vrijedan 180 tisuća eura osigurala je Požeško-slavonska županija uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u visini 60 tisuća eura.
– Iza nas je veliko investicijsko razdoblje ulaganja u obrazovnu i njenu popratnu infrastrukturu jer nam je cilj da svaki učenik u Požeško-slavonskoj županiji ima jednake uvjete obrazovanja i razvoja. Uz igrališta u Čaglinu na kojima se već stvaraju nove uspomene, uskoro će u funkciji biti i polivalentni teren u Kaptolu. U narednom periodu očekuju nas daljnje obnove škola za što smo već osigurali sredstva putem poziva ministarstava, a među kojima se većina ulaganja odnosi upravo na područne škole i manja mjesta u našoj županiji s ciljem ravnomjernog razvoja – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
TijelovoPL
Tijelovo u Svetištu Gospe od Suza

Blagdan Tijelova proslavljen je danas i u Svetištu Gospe od Suza u Pleternici. Misno slavlje je predvodio rektor Svetišta preč.Antun…

0DanDržavnosti
Dan državnosti u Požegi

Povodom Dana državnosti uz spomenik na Trgu 123.brigade danas su položeni vijenci i zapaljeni lampioni. Učinili su to predstavnici udruga…