Search
Close this search box.

ZAVRŠIO U PRITVORU Državljanin Republike Srbije se sumnjiči za krađu u zlatarni!

Prijavljen za krađu zlata

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom Republike Srbije kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, osumnjičeni je dana 25. travnja 2024. oko podneva u Požegi u Cehovskoj ulici otuđio zlato iz zlatarne u vlasništvu 56-godišnjakinje i 64-godišnjaka.

Osumnjičeni je uz posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku.

Tri požara

U petak 21. lipnja 2024. u vremenu od 9 do 11.20 sati u mjestu Ožegovci u obiteljskoj kući u vlasništvu 87-godišnjakinje, a u kojoj nitko ne stanuje, došlo je do samozapaljenja baliranog osušenog sijena u vlasništvu 63-godišnjaka.

Nakon toga je  došlo do otvorenog plamena te se vatra proširila na krovište kuće koje je skoro u potpunosti izgorjelo.

Materijalna šteta se procjenjuje na oko 5.200,00 eura. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Istoga dana, oko 15.20 sati u mjestu Završje u Vinogradskoj ulici u kotlovnici, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara plinske peći te začađenja zidova navedene prostorije i garaže.

U subotu 22. lipnja 2024. oko 5.15 u Požegi na Trgu sv. Terezije, uslijed dotrajalosti i dužeg rada došlo je do požara vanjske jedinice klime na stambenoj zgradi u vlasništvu 40-godišnjaka.
 
Prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,23 promila upravljao osobnim automobilom

U subotu 22. lipnja 2024. oko 0.30 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, u prometu je zatečen 51-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,23 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Neregistriranim i neosiguranim motociklom skrivio prometnu nesreću

U petak 21. lipnja 2024. oko 19.15 sati u mjestu Dervišaga, na raskrižju ulica Radničke i Matije Gupca, 29-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom te kategorijom koju nema upisanu u vozačku dozvolu, dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu kojim je pod utjecajem alkohola od 0,80 promila upravljao 45-godišnjak.

Tom prilikom došlo je do udara desne bočne strane motocikla u prednji lijevi blatobran osobnog automobila i pada motociklista na kolnik.

Protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, dok je 45-godišnjaku na mjestu događaja izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

 Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića.

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano