Search
Close this search box.

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAŽELI I OSTVARI – FAZA III” Zaposleno je bilo 30 žena koje su skrbile o 200 starijih i nemoćnih osoba

U dvorani Muzeja bećarca držana je završna konferencija projekta „Zaželi i ostvari-faza III“ čiji je nositelj Grad Pleternica. Osim žena koje su bile zaposlene kroz projekt, skupu su prisustvovali i predstavnici nositelja projekta te partnera na projektu.


Predstavnica požeškog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Martina Keller pozvala je žene, koje zbog završetka projekta ostaju bez posla, da se jave u Ured i informiraju o mogućnostima zapošljavanja, obzirom da je započelo vrijeme sezonskih poslova na moru. To bi im, rekla je, moglo pomoći dok čekaju najavljeni nastavak projekta „Zaželi”.
Skupu je prisustvovao i ravnatelj Županijske službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad Vjekoslav Potočanac. Projekt koji je upravo završio nazvao je ‘prijelaznim’ obzirom da postoje najave kako će se on od jeseni nastaviti i da će tad trajati mnogo duže, vjerojatno tri godine. – Naš Zavod, kao i uvijek, stoji na raspolaganju Gradu Pleternici i svima vama, ako možemo pomoći. Radujem se budućoj suradnji – rekao je V.Potočanac.


Zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić je kazao kako je današnja završna konferencija ‘najtužniji dio najveselijeg projekta’ koji je pomogao mnogima, ali je također izrazio nadu da će se on ubrzo nastaviti. – Mi se već pripremamo i radimo na tom projektu i vjerujem kako će to stvarno biti na jedan duži period. Završetkom ovog projekta naša briga o najugroženijima nije završila i mi ćemo zajedno sa Centrom za socijalnu skrb i Poduzetničkim centrom Pleternica i dalje u određenoj mjeri nastaviti skrbiti  o njima– istakao je D.Katić.
O tome što je projekt „Zaželi” značio za žene koje su se kroz njega zaposlile, govorila je u ime kolegica, Ankica Konjarik. – Budući da smo žene koje su prešle 50 godina starosti, teško nam je pronaći posao i zato je ovaj projekt savršen za nas. Kroz projekt jačamo svoje samopouzdanje, stječemo nova iskustva potrebna za daljnje zapošljavanje te pridonosimo životnom standardu unutar naše obitelji – rekla je A.Konjarik.

Projekt Zaželi i ostvari-faza III je projekt čiji je nositelj Grad Pleternica, a provodi ga u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Županijske službe požeško-slavonske županije, Područni ured Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje,Područni ured Požega.
Projekt se provodi u trajanju od 8 mjeseci, od 14.9.2022.-14.5.2023., ukupne vrijednosti 1.481.400,00 kn  te je financiran  od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u 100%-tnom iznosu. Kroz projekt je zaposleno 30 žena pripadnica ciljane skupine, koje skrbe o više od  200 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba.
Projektnim aktivnostima povećava se  konkurentnost na tržištu rada te se osigurava skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu, čuva njihovo dostojanstvo i olakšava pristup pravima i uslugama.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.

Izvor: PROMO/ V.Milković

Foto: V.Milković

 

 

 

Vezano
Vezano