Search
Close this search box.

ZAVRŠNICA KATOLIČKE MALONOGOMETNE LIGE POŽEŠKE BISKUPIJE Pobijedila je malonogometna momčad Župe sv. Barbare iz Jakšića

U organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih, 12. veljače 2022. održana je završnica Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije. Odigravanje utakmica četvrtfinala odvijalo se u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi. Nakon prethodna tri kola, u završnicu Lige ušlo je osam ekipa župa Požeške biskupije: Župa sv. Antuna Padovanskog, Našice; Župa sv. Augustina Biskupa, Velika; Župa sv. Ivana Krstitelja, Crnac; Župa sv. Tome Apostola, Rajić; Župa sv. Barbare, Jakšić; Župa Blažene Djevice Marije, Nova Kapela; Župa sv. Emerika, Oriovac i Župa sv. Antuna Padovanskog, Daruvar.


Po završetku odigravanja utakmica, u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi održana je mala svečanost dodjele nagrada najboljim ekipama i igračima ovogodišnje Biskupijske malonogometne lige. Nazočnog biskupa Antuna Škvorčevića i svećenike te mlade nogometaše pozdravio je Krunoslav Siroglavić, povjerenik za pastoral mladih, zahvalivši biskupu Antunu što svojom prisutnošću, i na druge načine, iskazuje potporu mladima i pruža trajan poticaj u nastojanju oko njihove vlastite izgradnje. Video prikazom predstavio je način na koji se odvijala Liga od svojega otvorenja 11. prosinca 2021. godine pa sve do njezine završnice. Nabrojio je župe koje su sudjelovale u Ligi te na koncu proglasio prisutnima pobjednika Lige – malonogometnu momčad Župe sv. Barbare iz Jakšića. Drugo mjesto osvojila je malonogometna momčad Župe sv. Emerika iz Oriovca, dok je treće mjesto zauzela momčad Župe sv. Tome Apostola iz Rajića. Biskup je prvim trima ekipama uručio prigodne medalje, a pobjedničkoj ekipi i pehar ovogodišnje Lige. Uručio je i nagradu za najboljeg strijelca Lige Denisu Hadžiću iz Župe sv. Tome Apostola, Rajić te nagradu za najboljeg golmana Lige Matku Kovačeviću iz Župe sv. Barbare, Jakšić.


Potom je biskup Antun postavio nazočnim sportašima pitanje: znaju li zašto su pobijedili? Kazao je kako je najtočniji odgovor na to pitanje: jer su vjerovali. Oni koji nisu vjerovali da mogu nešto ostvariti, nisu se niti pridružili Katoličkoj malonogometnoj ligi, dok vi koji ste vjerovali, pobijedili ste, te vam čestitam na tom činu, istaknuo je biskup. Dodao je kako vjerovanje da nešto možemo ostvariti dolazi od Boga koji je u nas upisao da smo bića mogućnosti. U Hrvatskoj mnogi obeshrabruju jedni druge, stoga je silno važno govoriti i svjedočiti kako se može puno toga učiniti, osluškujući Boga koji nas uvjerava da smo mi po mogućnostima u nama njegova bića. A to je važno, ne samo za sport, nego za cijeli naš život, ustvrdio je biskup. Potaknuo je mlade nogometaše da se u svim životnim situacijama, pa i u svojim nemoćima i promašenostima, bore da pobijedi u njima „ja mogu“ koji dolazi od Boga. Biskup je podsjetio mlade na riječi koje je Isusovoj Majci uputila rođakinja Elizabeta: „Blažena ti što povjerova“, te je sudionicima Katoličke malonogometne lige kazao da su i oni blaženi jer su povjerovali i postali pobjednici, ne samo u nogometu, nego i u drugim životnim situacijama. Zaključio je da je smisao sudjelovanja u Katoličkoj malonogometnoj ligi baš taj: vježbanje sebe u onim mogućnostima koje se mogu ostvariti ako vjerujemo. Čestitao je svim sudionicima, napose mladima iz Župe Rajić, Oriovac i Jakšić za osvojena prva tri mjesta te im je poželio da u njihovim životima bude još puno pobjeda, i da se ne obeshrabre kad ona izostane, jer Bog kroz naša ljudska gubitništva ostvaruje svoje božanske pobjede, baš kao što je to učinio u križu Isusovu.


Na kraju biskup Antun je zahvalio povjereniku za mlade Krunoslavu Siroglaviću što je u suradnji s Krunoslavom Jurakovićem, ravnateljem Katoličke osnovne škole u Novskoj i vjeroučiteljem Mauriziom Rezom organizirao ovogodišnju Katoličku malonogometnu ligu, te voditelju Pastoralnog centra Robertu Kupčaku za koordinaciju pastoralnih programa.

Izvor: Požeška biskupija

Vezano
Vezano