Search
Close this search box.

ZBOG NEPRILAGOĐENE BRZINE U prometnoj nesreći smrtno je stradao jedan muškarac, drugi je lakše ozlijeđen

Policija je objavila službeno priopćenje o prometnoj nesreći koja se dogodila jutros a u kojemu se navodi:

U četvrtak 31. ožujka 2022. oko 5.05 sati između naselja Požega i Mihaljevci, 22-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do zavoja, uslijed neprilagođene brzine, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom vozila naletio na prednji dio osobnog automobila marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 52-godišnjak. U nastavku kretanja „Seat“ je prednjim lijevim i zadnjim desnim bočnim dijelom udario u zaštitnu metalnu ogradu, dok je „Škoda“ odbačena te je na njenu desnu stranu prednjim dijelom naletio osobni automobil marke „Opel“, slavonskobrodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji se kretao iza njega u istom smjeru.
U prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji vozač, dok je 22-godišnji vozač lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“. Očevidom je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika ODO-a u Požegi, a u vremenu od 5.10 do 10.10 sati nerazvrstana cesta NC2 između naselja Požega i Mihaljevci bila je zatvorena za sav promet.

Evo i ostalih informacija iz PU požeško-slavonske.

Prijavljene dvije krađe
U razdoblju od 19. do 22. 2022. ožujka u blizini mjesta Frkljevci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio više od 30 stabala johe u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.
U srijedu 29. ožujka 2022. tijekom dana u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio nezaključani bicikl marke „Giant“ u vlasništvu 40-godišnjakinje.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje
Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad  60-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege i utvrdili da posjeduje top  „mužar“, a kojeg nije u zakonskom roku od osam dana prijavio nadležnom tijelu kako bi ga registrirao. Navedeni top je izuzet i pohranjen u prostorije policije, dok protiv 60-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Požar na otvorenom prostoru
U srijedu 30. ožujka 2022. oko 15.15 sati u mjestu Mitrovac, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru prilikom čega su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Predao kilogram baruta
U srijedu 29. ožujka 2022. na području Kutjeva, anonimni građanin je policijskim službenicima predao kilogram baruta. Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.
Napominjemo da je akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek u tijeku za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata
U srijedu 30. ožujka 2022. oko 8.50 sati u Pakracu na Trgu 76 bataljuna, 56-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom marke „Honda“, daruvarskih registarskih oznaka, uključivala se u promet iz dvorišta, a da nije propustila osobni automobil marke „Opel“ austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljala 81-godišnjakinja. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela „Opela“ u prednji lijevi dio „Honde“. U prometnoj nesreći 56-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Lukač.

Foto: ilustracija

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega