Search
Close this search box.

ZBOG PREBRZE VOŽNJE Teretnjak sletio s kolnika – državna cesta bila zatvorena skoro tri sata!

U dvorištu nosio i koristio zračnu pušku koju nije u propisanom roku prijavio nadležnom tijelu

U četvrtak 20. srpnja 2023. oko 19.20 sati u mjestu Vidovci, 58-godišnjak je u dvorištu nosio i koristio zračnu pušku, za koju nije po nabavci izvršio prijavu nadležnom tijelu u propisanom roku.

Protiv 58-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Uslijed neprilagođene brzine teretnim automobilom sletio s kolnika

U četvrtak 20. srpnja 2023. oko 14.35 sati između mjesta Bektež i Gradište, 20-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom kojem je bilo pridodano priključno vozilo, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad skupom vozila te sletio u putni kanal.

U vremenu od 17.10 do 20 sati Državna cesta D 51 je bila zatvorena za sav promet, dok se promet odvijao obilaznim pravcima.

Navedenom 20-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Bektež i Brestovac.
 
Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

 
 
Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega