Search
Close this search box.

ZDRAVLJE Sezona gripe je završila ali je nakon uskrsnih blagdana porastao broj zaraženih koronavirusom

Sezona gripe je iza nas ali je nakon uskrsnih blagdana porastao broj zaraženih koronavirusom. Rekao nam je to voditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Vitalia.
Kad je o gripi riječ, službeni podaci Zavoda govore kako je od početka mjeseca do 19.ožujka bilo 6 oboljelih osoba, do 26.ožujka 4, u tjednu do 2.travnja 7, do 9.travnja 3 i u tjednu do 16.travnja 4. Ukupno je ove ‘gripozne sezone’ oboljelih bilo između 250 i 300 a dva smrtna slučaja vežu se uz gripu. Cijepljeno je 6000 osoba što je nešto manje nego prošle godine.
Na Covid 19 smo svi pomalo zaboravili no, virus je još uvijek prisutan među građanima – kaže također dr.Vitalia. Između 1. i 5.ožujka bilo je 3 novozaražene osobe, u tjednu do 12.ožujka 1, do 16.ožujka 16, u periodu do 23.ožujka 24 a do 31.ožujka 31.
– Može se zaključiti kako su uskrsni blagdani, veće okupljanje ljudi i dolazak iz drugih krajeva na naše područje, doprinijeli širenju koronavirusa. Trenutno u požeškoj bolnici ima 6 oboljelih koji se liječe a jedan je u pakračkoj bolnici – kazao je dr.Vitalia.

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano