Search
Close this search box.

„ZELENO-PLAVO” U POŽEGI Čak 200 izlagača ‘spojilo’ kontinentalnu i primorsku Hrvatsku

Nakon dvogodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa, na središnjem požeškom trgu opet su se ‘spojile’ kontinentalna i primorska Hrvatska. Tradicionalnu ,manifestaciju „Zeleno-plavo” , ovaj puta uz Dan grada Požege, organizirali su Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, Udruženje obrtnika Požege, Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika, te Turistička zajednica Grada Požege a ove godine ona je okupila oko 200 izlagača.
Cilj manifestacije „Zeleno-plavo” je unaprjeđenje i promoviranje eno i gastro bogatstva Hrvatske o čemu su danas brojnim posjetiteljima na Trgu sv.Trojstva govorili predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk,  gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić. Svi izlagači dobili su zahvalnice za sudjelovanje i, naravno, svi su pozvani da iduće godine ponovo dođu u Požegu.
Osim delicija kontinentalne i primorske Hrvatske posjetiteljima je ponuđen i zabavni program pa su mogli uživati u nastupima domaćih KUD Požeška Dolina i Foklorni ansambl Požega a onda i popularnih „Gazda”. Za večeras je najavljen i koncert Vesne Pisarović i Posegane.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici