Search
Close this search box.

„ZELENO-PLAVO” Velika gastro pozornica na kojoj se predstavilo više od dvjesto obrtnika iz cijele Hrvatske

Ovogodišnja proslava Dana Grada Požege i Grgureva došla je do samog vrhunca spojem povijesti, obrtništva i gastronomije. Naime, povijesne postrojbe, iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, ulicama Požege pronijele su dašak prošlosti impozantnim mimohodom, a potom su predale prijavak gradonačelniku Požege Željku Glaviću i položile vijenac podno spomenika fra Luki Ibrišimoviću.

S druge strane, manifestacijom „Zeleno-plavo“, požeški središnji trg ponovno je postao velika gastro pozornica na kojoj se predstavilo više od dvjesto obrtnika iz cijele Hrvatske.

– Ponosno stojim ovdje kao domaćin ovoga skupa na kojemu smo okupljeni s jednim ciljem, a to je cilj promicanja i jačanja obrtništva u našoj predivnoj zemlji. Obrtništvo je srce našeg gospodarstva i stoga je važno da se zajedno angažiramo kako bismo osigurali njegovu kontinuiranu vitalnost. Ovo je prilika da gradimo mostove između obrtnika, poduzetnika, vlade i lokalnih zajednica, kako bismo zajedno radili na rješavanju izazova i iskorištavanju prilika koje su pred nama – rekao je Željko Pojer, predsjednik Udruženja obrtnika Požega u ime organizatora.

O veličini ovog događaja govorio je i Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

– Hrvatska je jedna, Hrvatska je zelena i plava i Hrvatska je danas ovdje. Danas su naše kolegice i kolege obrtnici došli upravo ovdje uveličati Dan Grada Požege kojega vam čestitam i da idući bude još svjetliji i bolji, putem kojim ide i obrtništvo u ovom trenutku. Danas 112080 obrta sa skoro 250 tisuća radno sposobnog stanovništva koje obrtništvo zapošljava, govori kakvi su trendovi rasta gospodarstva u Republici Hrvatskoj i kakvi su trendovi u obrtništvu – rekao je Kratohvil, dodavši kako je Požega s pravom nositelj titule najsrdačnijeg grada.

Posebnu dobrodošlicu svima koji su u Požegu pristigli iz drugih krajeva Hrvatske uputio je gradonačelnik Željko Glavić.

– Požega se zahvaljujući svima vama, svim gostima, ali i svim Požežankama i Požežanima, dostojno sjeća svoje prošlosti, sjeća se 1688. godine i oslobođenja Požege od Turaka na Grgurevo pod vodstvom fra Luke Ibrišimovića. Ovu tradiciju želimo sačuvati i predati ju vama mladima da ju pronosite i kroz sljedeće godine. Zbog toga vam svima puno hvala što podržavate ovu tradiciju, želim vam da se dobro osjećate u Požegi i dođite nam i iduće godine – rekao je Glavić.

Čestitke organizatorima i dobrodošlicu u Požeško-slavonsku županiju uputila je i županica Jozić, zahvalivši svim obrtnicima i obrtnicama koji stoljećima izgrađuju Požegu.

– Požega je grad ponosnih ljudi, grad povijesti i baštine, ali isto tako grad ponosnih obrtnika i obrtnica koji su stoljećima prije nas izgrađivali Požegu kao gospodarsko središte Požeško-slavonske županije. Stoga svima vama obrtnicima koji ispreplićete ovu uspješnu priču Grada Požege, koji svojim marljivim trudom i radom zapošljavate, ne samo sebe, nego i druge ljude, od srca hvala i uistinu sam, kao županica Požeško-slavonske županije, ponosna na svaki korak koji činite kako bi Požege bila ljepša, ugodnija i kako bi u Požegi svoj dom našli i ovdje ostali svi naši brojni sugrađani – rekla je Jozić.

Izvor: V.Milković/pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi