Search
Close this search box.

ŽENE Dvije su prijavile krađu a jedna je u alkoholiziranom stanju vrijeđala policajce pa je uhićena

Alkoholizirana 38-godišnjakinja vrijeđala policijske službenike

U nedjelju 29. listopada 2023. oko 19.30 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, 38-godišnjakinja je prilikom postupanja omalovažavala i vrijeđala policijske službenike. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 38-godišnjakinje je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu i ona je uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije te će biti privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prijavile krađu

U nedjelju 29. listopada 2023. policijskim službenicima je prijavila 28-godišnjakinja da joj je nepoznati počinitelj (ili više njih) u subotu 28. listopada u večernjim satima u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana na parkiralištu iz osobnog automobila otuđio novac i razne predmete. Također je iz osobnog automobila u vlasništvu 29-godišnjakinje otuđio novac i mobitel.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 75 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 34 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 29. listopada 2023. oko 3.35 sati u Požegi u Dobrovačkoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je nepropisnom brzinom, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,04 promila upravljao 24-godišnji vozač.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.770,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.
 

Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje