Search
Close this search box.

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB PLAMEN POŽEGA Reakcija izvršnog odbora nakon priopćenja dugogodišnjeg sponzora

Nakon poslanog priopćenja za javnost Tvrtke Plamen, dugogodišnjeg sponzora Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega, i najave da će financirati klub samo do kraja ove sezone, uslijedila je reakcija i očitovanje klupskog  izvršnog odbora. Naš portal u cijelosti prenosi sadržaj toga priopćenja.

„ŽKK PLAMEN POŽEGA OBAVIJEŠTEN JE O STAVU NAŠEG SPONZORA PLAMEN d.o.o. I POTPUNO JE RAZUMLJIVA ODLUKA PLAMEN d.o.o.  UMJESTO PODRŠKE ONIH KOJI TREBAJU SKRBITI (BITI SERVIS) O SPORTU, PODMEĆU NAM SE NOGE NA SVAKOM KORAKU (FINANCIJSKI I TERMINIMA ZA TRENING). U KAKVOJ OPREMI I SA KOJIM  IGRAČIMA ĆE IGRATI JE STVAR SPONZORA, ALI OSTALI DIO MORA PREUZETI SAVEZ I STAVITI NAS U POLOŽAJ BAREM JEDNAK OSTALIMA. NEPRAVEDAN PRIJEDLOG FINANCIRANJA NAŠEG KLUBA OD STRANE POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA, A POSEBNO PRIKAZIVANJA TENDENCIOZNO  NEPOSTOJEĆIH TROŠKOVA (KORIŠTENJA SPORTSKE DVORANE),  POTAKLO JE LAVINU NEZADOVOLJSTVA SPONZORA. NAGLASILI BISMO I PRIKAZIVANJE TROŠKA DVORANE. SVE UDRUGE, PA I REKREATIVCI, SPORTSKE OBJEKTE KORISTE BEZ NAKNADE, A ZA NAŠ KLUB SE PRIKAZUJE DA KOŠTAMO GOTOVO 180.000,00 kn. VRLO NEKOREKTNO S EVIDENTNOM NAMJEROM DA NAS SE PRIKAŽE KAO VELIKOG POTROŠAČA JAVNIH SREDSTAVA. PREGLEDOM FINANCIJSKOG PLANA UOČILI SMO MNOGO NELOGIČNOSTI JER SAVEZ NE RADI PO KRITERIJIMA, A VI PROSUDITE SAMI O PRIJEDLOGU POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA S POZICIJE KVALITETNOG SPORTA ZA 2022 GODINU :

-ŽKK PLAMEN POŽEGA,  PREDVIĐENI SMO SA 120.000,00 kn ZA 2022 GODINU.  NATJECANJE NA PODRUČJU CIJELE HRVATSKE I 7 ZEMALJA REGIJE I EU

-KLUBOVI ČETVRTOG RANGA –200.000,00 kn, NATJECANJE NA PODRUČJU DVIJU ŽUPANIJA

-TREĆEG RANGA- 500.000,00 kn, NATJECANJE NA PODRUČJU ISTOČNE HRVATSKE

-DRUGOG RANGA –250.000.00 kn , NATJECANJE NA PODRUČJU SJEVERNE HRVATSKE

NAPOMINJEMO DA SU SVIM SPORTSKIM UDRUGAMA U PRVOJ KATEGORIJI PLAĆENI PRIJEVOZ, KOTIZACIJA, LICENCIRANJE ILI REGISTRACIJE, ČLANARINA I SUCI, KAO I LJEČNIČKI PREGLEDI. NITI JEDNOG TRENUTKA NE SPORIMO DA JE TAJ IZNOS POTREBAN UDRUGAMA ZA ODRŽAVANJE SUSTAVA NATJECANJA U KOJEM JESU, ALI EVIDENTNO JE DA SU SREDSTVA ZA ŽKK NEDOSTATNA. TAKOĐER ŽELIMO NAGLASITI DA SU U PRIJEDLOGU POŽEŠKOG ŠPORTSKOG SAVEZA PRENAGLAŠENI (NAPUMPANI) TROŠKOVI PRIJEVOZA, KOTIZACIJE, SUDACA… TI TROŠKOVI SU SAMO U SLUČAJU AKO I SLJEDEĆE SEZONE IGRAMO MEĐUNARODNU LIGU KOJU BISMO IGRALI JEDINO UZ SUGLASNOST GRADA, KAO ŠTO SMO I OVE GODINE PRVO DOGOVARALI S GRADOM O PRIHVAĆANJU NASTUPA U WABA LIGI. TAKOĐER, TAJ PLAN JE NA OSNOVI JESENSKOG DIJELA PRVENSTVA U KOJEM SMO IMALI DUGA PUTOVANJA ( SKOPLJE, DUBROVNIK, SPLIT, MONTANA(BUGARSKA), RIJEKA, ŠIBENIK), DOK U PROLJEĆE IMAMO DALEKO MANJA PUTOVANJA. NAGLAŠAVAMO JOŠ JEDNU NELOGIČNOST U PLANU FINANCIRANJA POŽEŠKOG SPORTA. AKO ZBROJIMO STAVKE KVALITETNOG SPORTA I UDRUGE 1. KATEGORIJE, PROIZLAZI SLJEDEĆE: MUŠKI SPORT PREKO 2.000.000,00 KN, A  ŽENSKI SPORT NITI 400.000, 00 KN. GDIJE JE TU RAVNOPRAVNOST SPOLOVA?

GDJE SU I KAKVI SU TO KRITERIJI? PROSUDITE SAMI! SLAŽEMO SE DA SAM RANG NIJE JEDINI KRITERIJ, A ŠTO JE? BROJ GLEDALACA? U PANDEMIJI VRLO UPITNO! (KAO NAJVIŠI RANG NATJECANJA MORAMO SVAKU UTAKMICU PRIJAVITI POLICIJI.  ZVALI SU NAS 11.1. 2022. DA NAS UPOZORE DA SMIJEMO IMATI SAMO 25 GLEDALACA. NIŽI RANGOVI NE MORAJU PRIJAVLJIVATI UTAKMICE PA OČITO NITKO NE PROVJERAVA BROJ GLEDALACA. TO NIJE PRAVEDNO NITI SE S TIM SLAŽEMO, ALI JE TAKAV PROPIS I MORAMO  SE PRILAGODITI. BROJ MLAĐIH KATEGORIJA? IMAMO SVE KATEGORIJE U SUSTAVU NATJECANJA!  KATEGORIZIRANI SPORTAŠI? PA JEDINO MI I STK IMAMO KATEGORIZIRANE SPORTAŠE, IMAJU, NARAVNO, I POJEDINAČNI SPORTOVI!  JE LI KRITERIJ SPOL (OVO JE „NAŽALOST“ ŽENSKI SPORT) I DOK ČITAV SVIJET INZISTIRA NA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA, MI ŽENSKI SPORT DRŽIMO NA APARATIMA.  NAGLAŠAVAMO DA SMO I JEDINI ŽENSKI SPORT PORED STK-a S KVALITETNIM ILI VRHUNSKIM REZULTATIMA U ŽUPANIJI U NAJVIŠEM RANGU NATJECANJA.

I U PROTEKLIM GODINAMA KLUB JE BIO TRETIRAN NEADEKVATNO S OBZIROM NA SVOJE REZULTATE, ŠTO JE BIO OSOBNI STAV TADAŠNJEG GRADONAČELNIKA (TKO JE S NJIM NJEMU JE SUPER, A TKO PROTIV…). NADALI SMO SE PROMJENOM VLASTI KOREKTNOM ODNOSU PREMA NAJUSPJEŠNIJEM SPORTSKOM KOLEKTIVU, ALI PŠS NASTAVLJA JEDNAKO, PROVODEĆI POLITIKU BIVŠE GRADSKE UPRAVE.  KOREKTNO JE NAGLASITI DA JE TAJNIK U NEKOLIKO NAVRATA POMOGAO KLUBU JER JE TAJ MAĆEHINSKI ODNOS TADAŠNJE GRADSKE VLASTI BIO BOLNO NEPRAVEDAN. DA TADA NIJE BILO SPONZORA KOJI SU PODMETNULI LEĐA,  DAVNO BISMO STAVILI KLJUČ U BRAVU.

KLUB NIKADA NIJE IMAO BOLJE REZULTATE (TRENUTNO TREĆI  U MEĐUNARODNOJ WABA LIGI, KVALIFICIRALI SE U SUPER WABA LIGU I PRVI U PREMIJER HKL). IGRAMO I PREZENTIRAMO GRAD U 7 EVROPSKIH DRŽAVA. TAKOĐER U POSLJEDNJIH DESETAK GODINA NIKADA VIŠE DJECE U ŠKOLI KOŠARKE  I OVOG TRENUTKA U POGONU JE PREKO 80 DJECE IZMEĐU 10 I 16 GODINA. S MLAĐIM KATEGORIJAMA IGRAMO 4 LIGE ( DJECA DO 13 GODINA, PREDKADETKINJE U-15, KADETKINJE U-17, JUNIORKE U-19). ORGANIZACIJSKI SMO NAPRAVILI VELIKI ISKORAK, KAKO U STRUČNOM RADU (3 TRENERA VOLONTERA) TAKO I U UPRAVI KLUBA. ORGANIZACIJSKI I REZULTATSKI STVORILI SMO SVE PREDUVJETE DA SE RAVNOPRAVNO BORIMO ZA SAM VRH HRVATSKOE ŽENSKE KOŠARKE. I NAKON SVEGA DOĐEMO PRED ZID NERAZUMIJEVANJA ILI NEČEGA NAMA NERAZUMLJIVOG. NISMO U CIJELU PRIČU OKO KLUBA UŠLI GRLOM U JAGODE PRIJE NEGO SMO SE UPUSTILI U OVAJ ZAHTJEVAN PROJEKT . ČITAV BORD WABA LIGE BIO JE U GRADSKOJ KUĆI PRIMLJEN OD STRANE GRADONAČELNIKA ( NA SASTANKU BIO DOGRADONAČELNIK), GDJE SMO DOBILI NEUPITNU PODRŠKU. REČENO NAM JE DA KAO KLUB MORAMO BITI U RANGU KLUBOVA KOJI GODIŠNJE IMAJU OD GRADA (POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA) 200.000,00 kn I ČITAV PROJEKT GRADILI SMO NA TOJ OSNOVI.

ŽKK PLAMEN POŽEGA OBILJEŽAVA OVE GODINE 75 GODINA RADA. ŽELJELI SMO OVAJ JUBILEJ KVALITETNO OBILJEŽITI  TE ORGANIZIRATI 25. UZASTOPNI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR „ZLATNA DOLINA“. S PREDVIĐENIH 3.000,00 kn JE NEMOGUĆE AKO ŽELIMO DA OBLJETNICA BUDE KVALITETNO OBILJEŽENA. ŽELJA NAM JE BILA PRIGODNO NAGRADITI BIVŠE IGRAČICE,  POSEBNO ONE KOJE SU OBILJEŽILE RAD KLUBA I KOJE SU BILE REPREZENTATIVKE, A NJIH NEMA MALO (KLUB JE IMAO 12 -13 REPREZENTATIVKI HRVATSKE U RAZNIM KATEGORIJAMA, A ENGLMAN JE KAO TRENER REPREZENTACIJE 6 GODINA BIO U SENIORSKOJ TE UKUPNO 18 GODINA U RAZNIM SELEKCIJAMA DRŽAVNE REPREZENTACIJE). UPRAVO ZBOG NJEGA ILI ZAHVALJUJUĆI NJEMU, U POŽEGI SE PRIPREMAJU MNOGE ŽENSKE ILI MUŠKE REPREZENTACIJE I GRAD OSTVARUJE NEMALE PRIHODE.  ŽELJA NAM JE BILA I DOVESTI EKIPE KOJE SU DO SADA OSVAJALE TURNIR „ZLATNA DOLINA“ U OVIH 25 GODINA ( 6 EKIPA JE DO SADA OSVAJALO TURNIR). SVJESNI SMO DA JE OVOM ODLUKOM DOVEDEN KLUB U NEZAVIDNU SITUACIJU. JER ŠTO DALJE?”

Izvršni odbor ŽKK Plamen Požega

Pripremio: I. T.

Foto: Arhiva

Vezano
Vezano