ZIMA Novo Zvečevo je najhladnije u Hrvatskoj a Pakrac i Požega su također među vodećima!

Danas je najhladniji dan ove zime i gotovo cijela Hrvatska bilježi temperaturne minuse. Govore to podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda od jutros u 7,45 sati.

Novo Zvečevo je jutros najhladnije u Hrvatskoj – na službenom mjernom mjestu DHMZ-a izmjereno je – 15,5 stupnjeva. Među gradovima prednjači Pakrac s – 12,6 stupnjeva a u Požegi je na oba mjerna mjesta – 10,2 stupnja. U Marindvoru je – 11,5 a u Jakšiću – 9,3 stupnja. U brdima je nešto toplije pa se na Papuku bilježi – 6,7 a na Požeškoj gori – 7,8 stupnjeva.
Minus 10 stupnjeva ili nešto više od toga, zabilježeno je i u Bjelovaru, Valpovu, Daruvaru…U metropoli je ‘ugodno’ i temperature se kreću između – 4,5 stupnjeva do – 6,1 stupanj. U brdskim dijelovima Hrvatske također je hladno, nerijetko ispod – 10 stupnjeva a prednjači Ravna Gora s – 13,1 stupanj. Ni krajevi bliže moru nisu pošteđeni hladnoće pa je npr. Buzet s – 6,4 stupnja najhladniji u Istri, u ljeti pretoplom Kninu jutros je – 8,4 stupnja a na krajnjem jugu, u Dubrovniku, je samo 1 stupanj!.

Pripremila: V.Milković

Foto: PPPapuk

Vezano
Vezano