Najčitanije

 • Fotogalerije

  ŽKK „PLAMEN” POŽEGA Stigla je potvrda – naše košarkašice će igrati kvalifikacije za Eurokup!

  Nakon lipanjskih prijava FIBA-i stigla je i potvrda: ŽKK Ragusa, prvakinje Hrvatske, automatski su se plasirale u regularnu sezonu ženskog Eurokupa, a viceprvakinje iz Plamen Požege igrat će kvalifikacije za isto natjecanje, sve uz potporu Hrvatskog košarkaškog saveza. Čestitamo Ragusi i Plamen Požegi na velikom istupu u Europu!

  Čak 52 kluba iz cijele Europe  prijavila su se za sudjelovanje u ovosezonskom natjecanju, a sa šest klubova koji se izravno pridružuju regularnoj sezoni iz kvalifikacijskih turnira Eurolige za žene, ukupan broj potencijalnih sudionika doseže 58.
  Prema propozicijama natjecanja, regularna sezona EuroCupa za žene igrat će se u dvije konferencije s klubovima podijeljenim na temelju kriterija geografske blizine, a sadržavat će najviše 48 momčadi sudionica, podijeljenih u 12 skupina od po četiri momčadi. Svaka od dvije konferencije uključuje 19 klubova koji su zaslužili izravan plasman u regularnoj sezoni, na temelju klupskog poretka njihovih nacionalnih saveza. Preostalih 10 mjesta (pet u svakoj konferenciji) bit će dodijeljeno pobjednicima odgovarajućih kvalifikacijskih susreta koji se igraju u dvije utakmice u formatu kod kuće i u gostima.
  Ždrijeb za obje skupine regularnog dijela sezone, kao i ždrijeb za kvalifikacije održat će se u Münchenu u petak, 15. srpnja.

  Izvor: Hrvatski košarkaški savez

  Mudra izreka

 • „Beskoristan život je isto što i rana smrt” ( Johann Wolfgang Goethe )

 • Najnovije