Search
Close this search box.

ŽKK PLAMEN POŽEGA ZAPOČINJE NOVU SEZONU U subotu ‘Plamene’ igraju prvo kolo Premijer ženske lige a 5.listopada pretkolo Eurokupa u kojem će ugostiti francuski Montpellier – prihod s te utakmice namijenjen je liječenju Martine Šimić!

Za ŽKK Plamen Požega započinje nova sezona – otvaraju ju 1. i 5.listopada dvjema važnim utakmicama na svom terenu. Nažalost, ekipa će u nove košarkaške izazove morati u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu kad su Požežanke bile državne viceprvakinje a igrale su i u finalu Kupa Ružice Meglaj-Rimac. O svemu tome na konferenciji za novinare govorili su tajnik kluba i trener seniorske ekipe Vladimir Englman te kapetanica Jelena Ivezić.


Novu sezonu Premijer ženske lige ŽKK Plamen će započeti u subotu kada će ugostiti zagrebački Medveščak. Utakmica će se igrati od 16 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc,
Sastav ekipe, a i način igre, najavio je V.Englman, bit će bitno drugačiji nego prošle sezone. – Martina Kujundžić je zamijenila Mariju Kešeljević na mjestu playaa, nema Kapinge na poziciji centra. Tu je izostanak Lane Hrmić koja ove godine ne nastupa, ostala je Lea Hrmić na koju se ove sezone računa kao bitan faktor. U prvenstvo ulazimo i bez ozlijeđenih Maričević koja nam je bitna za rotaciju, te Laure Bašić koja ne trenira već tri tjedna i neće biti spremna za početak sezone – rekao je Englman. Usprkos svemu, dodao je, predviđa kako će biti šest ekipa koje će se boriti za Final four prvenstva i kupa, a ‘Plamene’ će biti među njima. Po njemu, glavnu riječ u prvenstvu vodit će dubrovačka Ragusa koja se znatno pojačala.

Kada je riječ o utakmici pretkola Eurokupa, tu požeška ekipa ima dodatne, administrativne probleme. Naime, u Montpellieru neće moći računati na Kongoanku Nsimbu jer se izvan EU može prijaviti dvije igračice, a to su Amerikanke De’Ja Marshall i Sabreen Muslim..
Kapetanica Jelena Ivezić također se osvrnula na skorašnjeg francuskog protivnika. – Francuska puno ulaže u svoju košarku, imaju priliku dovesti najbolje igračice. Prije nekoliko sezona igrala sam protiv BLMA, ambijent je sportski, navijaju svih 40 minuta i bit će to izazov za sve nas – rekla je Ivezić, uz dodatak kako će respektirati ekipu u kojoj su dvije francuske i belgijske reprezentativke, koje trenutno nastupaju na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Australiji, ali da se neće predati.

Na konferenciji za novinare ponovo je istaknuto kako su uvjeti u SD Tomislav Pirc neprimjereni za igranje utakmica, osobito onih najvišeg ranga kao što je utakmica 5.listopada. Problema ima s koševima, semaforom, rasvjetom, podlogom…koji ne odgovaraju pravilima FIBA-e pa se, kazao je V.Englman, samo treba nadati kako će delegat biti blagonaklon i da kazna nakon utakmice neće biti velika.
Kapetanica Jelena Ivezić se također dotakla uvjeta igranja i rada kluba kazavši kako nedostaje još ponešto ‘da bi bili profesionalniji klub’. Konkretno, radi se o potpori institucija, gledatelja…. Oko ekipe iz Montpelliera, rekla je, brinu se deseci ljudi a Požega ima samo jednog čovjeka, Vladimira Englmana.
Na kraju kažimo kako će utakmica 5.listopada imati i svoju ‘humanu stranu’. Naime, sav prihod od ulaznica bit će doniran Požežanki Martini Šimić kao pomoć u liječenju. Ulaznice će se naplaćivati 10 kuna a Vladimir Englman i Jelena Ivezić pozvali su građane da dođu na utakmicu u što većem broju – i kako bi bodrili njih protiv ekipe Montpelliera ali i kako bi se prikupilo što više novca za Martinu. Utakmica se igra od 18 sati.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano