Search
Close this search box.

„ZLATA VRIJEDAN” – BIRA SE NAJBOLJI OPG U HRVATSKOJ Našu županiju predstavljat će OPG Ljiljane Šoch iz Brodskog Drenovca

Započelo je natjecanje za izbor najboljeg obiteljskog gospodarstva u Hrvatskoj – „Zlata vrijedan”. Projekt je to koji desetu godinu provode Ministarstvo poljoprivrede i „Večernji list” a cilj mu je promovirati domaće poljoprivredne proizvođače te njihovo učinkovito korištenje mjera ruralnog razvoja. Požeško-slavonsku županiju na ovom natjecanju predstavljat će OPG Ljiljane Šoch iz Brodskog Drenovca.
Ljiljana Šoch je veći dio života provela radeći u Njemačkoj a prije više od 15 godina kupila je stari Ćosićev mlin na Orljavi u Drenovcu koji više nije bio u funkciji. Uredila ga je i, kad je otišla u mirovinu, u njemu se trajno nastanila. Počela se baviti eko-proizvodnjom žitarica, povrća, začinskog i ljekovitog bilja, Prostor gdje je nekad bilo mlin preuredila je u mini hidroelektranu koja je u funkciji već sedam godina. Uredila je i staru sušaru gdje se sada nalazi Sala za edukacije.
Ljiljana Šoch posljednjih se godina okrenula i turizmu pa od 2018.godine ima registriranu kuću za odmor. U mirnom okruženju, tik do rijeke Orljave, ruralna kuća za odmor uz smještaje kapacitete nudi niz dodatnih usluga za turiste koji žele doživjeti izvorno, tradicionalno i domaće: slavonski doručak, mogućnost ribolova, vožnju čamcem….
Proglašenje najboljeg OPG-a tzv. Agrooskara, bit će 15.rujna u Zagrebu.

Izvor: V.Milković, TZ Pleternica

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega