Search
Close this search box.

„ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE” Pobjednici festivala su tamburaši Divne godine i Marianna Ilkiv


Zagrebački tamburaši Divne godine i ukrajinska pjevačica Marianna Ilkiv pobjednici su sinoć u Kaptolu održanog 49. Festivala „Zlatni glas Zlatne doline”. Njima i pjesmi „Zašto se lažemo” Ivice Plivelića je stručni sud dao najviše glasova a nagrađeni su sa 700 eura. Drugo mjesto je osvojio Marko Križanović iz Subotice, kojega je pratio orkestar iz Pečuha, s pjesmom „Naša noć” dok je treće mjesto zauzeo TS Ambar iz Novske s pjesmom „Moj ambare”. Pobjednica festivala će nastupiti i na završnoj večeri „Zlatnih žica Slavonije” dok ćemo drugoplasirane vidjeti u polufinalnoj večeri.

Najviše glasova publike dobio je Luka Samardžić iz Požege koji je izveo pjesmu „Nemoj žemo”, drugoplasirani je TS Oraji iz Našica s pjesmom „Idu dani”, dok je treće mjesto zauzeo Ivan Petravić iz Kutine pjevajući „Zora je svanula”.
Inače, na početku festivala izvođače i posjetitelje pozdravili su načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić i županica Antonija Jozić, koja ga je i otvorila. Za vrijeme dok su žiri i posjetitelji glasovali, koncert su održali Slavonski dukati. Nakon proglašenja poibjednika festival je zatvorio predsjednik Općinskog vijeća Dario Lončarević, pozvavši autore da već počnu pripremati skladbe za jubilarni 50. Zlatni glas Zlatne doline.


Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega