Search
Close this search box.

ZLATNI PIR ZDENKE I NIKOLE DRAGIČEVIĆ U zrelim godinama uživaju u djeci i unucima a raduju se i prvoj unučici!

Zdenka i Nikola Dragičević iz Pleternice jučer su u krugu obitelji proslavili ‘zlatni pir’ – 50. godišnjicu braka! Slavlje je započelo u obiteljskoj kući a nastavilo se na Ranču Čondić, uz svirce naravno, jer takva obljetnica to i zaslužuje.
Zdenka i Nikola su se upoznali u Dragovcima gdje je Nikola dobio posao učitelja. Vjenčali su se u Kapeli.
– Došao sam u Dragovce 1970.godine, a 1973. smo se uzeli. Tri godine sam bio samac, Nisam imao školski stan pa sam stanovao u selu, sad u jednu kuću, sad u drugu, sad u treću i takve su bile prilike. Njezini su bili u Švicarskoj a kuća je bila prazna, samo je baka bila u njoj. Onda je ona došla kod bake na vikend i tako smo se upoznali – prisjetio se gospodin Nikola. I odmah dodao: – Sudbina je tu odigrala svoju ulogu. I inače je to tako kod ljudi: jedno ti planiraš, imaš sto planova, ali sudbina svakome određuje kako će u životu proći
‘Stambeni problemi’ mladog učitelja pomogli su u upoznavanju Dragičevićevih no, zašto su se svidjeli jedno drugom?
– Zato što je bio učitelj – uz smijeh je kazala Zdenka. – Nije morala više ići kopati – dodao je jednako šaljivo Nikola.
Bračni par Dragičević u Pleternicu je doselio 1985.godine. Skućili su se, stvorili obitelj i sad u zrelim godinama uživaju u djeci i unucima.
– Imamo dvoje djece, Snježanu i Vitomira, jedno je umrlo. Imamo i četiri unuka i peto je na putu, curica – kazala je Zdenka. – Sad smo već pri kraju puta, meni je punih 77 i u 78-oj sam, već sam 12 godina u mirovini. Ali eto, uživamo u djeci i unucima – dodao je Nikola.
Kroz pola stoljeća zajedničkog života, bilo je i lijepih i manje lijepih trenutaka no, Dragičevićevi se ne žale.
– Bilo nam je lijepo u mladosti. Gradili smo kuću, imamo i vikendicu, puno smo stekli marom i radom. A kroz posao, čovjek i ne misli na teške trenutke – kazala je Zdenka. – U životu ima lijepih trenutaka i sretnih, a ima i teških. Većina ljudi kaže da više ima teških trenutaka i teških dana ali, mi to nismo brojali…Treba se znati žrtvovati i podnijeti teret života. Nikome nije lako. Treba znati podnijeti određeni teret i s tim se nositi. Mi smo vjernici, mi znamo da svaki krščanin nosi križ – dodao je Nikola.
U teškim trenucima, kaže gospođa Zdenka, jedno drugom su bili potpora a sad još žele uživati s djecom i unucima. Posebno se raduju prvoj unučici. Uz ove želje supruge, gospodin Nikola je dodao: – Kažu da mlad čovjek ima sto želja a čovjek stari ima samo jednu: da bude koliko-toliko zdrav!
Cijeli razgovor sa slavljenicima, Zdenkom i Nikolom Dragičević, poslušajte na facebook stranici portala.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Sportski susret učenika katoličkih srednjih škola RH
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici