Search
Close this search box.

ZNAČAJNA ULAGANJA U POŽEŠKU BOLNICU „Težnja je stvoriti poticajno okruženje kako bi mladi liječnici ostali živjeti i raditi u svojoj sredini“


Posljednjih nekoliko godina požeška bolnica bilježi značajna ulaganja kako bi se razina zdravstvenih usluga koje pruža održala na visokom nivou, a samo tijekom protekle tri godine u infrastrukturne radove i opremu uloženo je 4 milijuna eura. Među ostalim projektima, treba izdvojiti posljednju investiciju koja se odnosi na adaptaciju, klimatizaciju i opremanje Odjela interne medicine. Radovi se odvijaju u četiri faze, od čega su prve dvije faze uspješno privedene kraju, a ukupna vrijednost investicije koja potpuno mijenja vizure odjela iznosi oko milijun eura.
– Završetkom prve dvije faze u proteklih šest mjeseci kompletno je obnovljen i rekonstruiran Odjel za gastroenterologiju i nefrologiju, a trenutno su u punom zamahu radovi na Odjelu za opću internu medicinu i endokrinologiju. Očekujemo da će i ti radovi biti završenu u sljedećih nekoliko mjeseci kada će i navedeni odjel poprimiti vizure primjerene liječenju u 21. stoljeću – rekao je dr. sc. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.
Ravnatelj Vukoja također je naglasio kako Opća županijska bolnica bilježi i pozitivan trend po pitanju stručnog kadra ostvarivši veći broj zaposlenih u 2023. godini u odnosu na 2022. godinu, s ukupno 12 specijalista više, 7 specijalizanata i 15 medicinskih sestara, od kojih su neki u Požegu došli raditi iz Zagreba, Beča, Linza i Londona.
Osim dolazaka liječnika iz drugih krajeva Republike Hrvatske i Europe u požešku bolnicu, ono čemu se teži je ostanak mladih liječnika u zdravstvenim ustanovama ovoga područja. Prepoznata mjera kojom Požeško-slavonska županija pruža poticaj mladim liječnicima da ostanu živjeti i raditi u svojoj sredini, stipendije su koje dodjeljuje budućim liječnicima.
– U ovom trenutku Požeško-slavonska županija stipendira preko 20 budućih liječnika s iznosom od 400 eura mjesečno u prvoj od tri kategorije naših stipendija. Želim se zahvaliti svim gradovima i općinama jer trećina sredstava koja se isplaćuju dolazi iz proračuna jedinica lokalne samouprave. Na našem području imamo šest zdravstvenih ustanova; dvije bolnice, jednu specijalnu bolnicu, Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Dom zdravlja Požeško-slavonske županije i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i trebamo razmišljati o budućnosti. Ispred nas su godine u kojima brojni liječnici, posebice liječnici opće medicine, stječu uvjete za odlazak u mirovinu, a u tom trenutku ćemo trebati mlade liječnike koji će preuzeti ordinacije. Osim toga tu su i brojne specijalizacije koje nude naše bolnice i na koje se mladi liječnici javljaju, a naravno nama je najveća želja stvarati poticajno okruženje kako bi mladi liječnici ostali živjeti i raditi u svojoj sredini – istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije. 

Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Norijada u Požegi
Kutjevački planinari obišli Karlovačko, Samoborsko i Žumberačko gorje
Krizma u Župi sv.Terezije Avilske Požega
Duhovsko bdjenje mladih u požeškoj Katedrali
Maturanti Gimnazije Požega