Search
Close this search box.

ŽO HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE Realizirana ključna točka predizbornog programa!

Jedna od ključnih točaka predizbornog programa s kojom je Hrvatska demokratska zajednica 2021. godine izašla pred žitelje Požeško-slavonske županije bio je ITU mehanizam za grad Požegu.
Obećano građanima je i realizirano, a s Dana regionalnog razvoja i EU fondova stigao je i sporazum za Urbano područje grada Požege vrijedan 18 milijuna eura, kojim će se financirati ukupno osam projekata.
Osim sjedišta i nositelja razvoja #PSŽ – Požege, urbano područje obuhvaća još i Pleternicu te općine Jakšić, Veliku, Kaptol i Brestovac, na čijem području će se realizirati sljedeći projekti:

*Revitalizacija povijesne jezgre grada Požege
Izgradnja i opremanja Atletskog stadiona u Požegi

*Izgradnja Vatrogasno-edukativnog centra u Pleternici

*Izgradnja višenamjenskog sportskog objekta u Kaptolu

*Rekonstrukcija kulturno-interpretacijskog centra Jakšić

*Planinarski dom Orljavac s poučno-edukativnim stazama na šumskom području Brestovca

*Uređenje Trga svetog Augustina u Velikoj

*Uređenje amfiteatra bivšeg atletskog stadiona

Na održanoj tiskovnoj konferenciji predsjednica ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije Antonija Jozić istaknula je kako su alocirana sredstva dokaz toga da Hrvatska demokratska zajednica kontinuirano radi na dobrobiti svih stanovnika i s ciljem ravnomjernog regionalnog razvoj
– “Ovom prilikom zahvalit ću se gradonačelnicima i načelnicima kao i predsjednicima gradskih i općinskih odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije jer su svojim aktivnostima i inicijativama pridonijeli da projekti koji su važni žiteljima naše županije budu realizirani. Naravno, velika zahvala i predsjedniku HDZ-a i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću jer su prepoznati važnost razvoja manjih sredina kao što je Požeško-slavonska županija i važnost razvoja gradova srednje veličine kao što je Grad Požega. Hvala im što su omogućili da se danas ITU mehanizam provodi za 22 grada u cilju ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske, a ne samo za 8 kao što je to bilo u prethodnom razdoblju” – istaknula je predsjednica ŽO Hrvatske demokratske zajednice #PSŽ Antonija Jozić.

Izvor: HDZ Požega

Vezano
Vezano