• Kategorija

  Politika - Život

  ŽUPANICA ANTONIJA JOZIĆ „Prometna povezanost izuzetno je važan faktor gospodarskog razvoja Slavonije“

  12.01.2022.

  Virovitičko – podravska županija bila je domaćin završne konferencije u sklopu Projekta „Master plan prometa funkcionalne regije Istočna Hrvatska“ kojoj je uz domaćina, župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, Vukovarsko – srijemskog župana Damira Dekanića, zamjenika župana Osječko – baranjske županije Josipa Miletića te ostale nazočne, prisustvovala i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić kao jedan od predstavnika partnera u izradi navedenoga Projekta.
  Prometni Master plan funkcionalne regije Istočna Hrvatska bitan je strateški dokument za gospodarski i prometni razvoj, koji će predstavljati strateško utemeljenje za sve buduće prometne projekte, ubrzati pripremu prometnih projekata u zoni obuhvata i povećati vjerojatnost njihovog financiranja iz europskih fondova i drugih financijskih izvora.
  „Prometna povezanost izuzetno je važan faktor gospodarskog razvoja Slavonije te se u sljedećim godinama nadamo realizaciji ciljeva iz itekako važnog strateškog dokumenta koji je završen. Ovdje ne mislim samo na cestovnu infrastrukturu koju je važno izgraditi, ovdje mislim i na željeznički promet kao i javni linijski prijevoz putnika koji treba biti kvalitetniji i dostupniji.“ – izjavila je županica Jozić.
  Virovitičko-podravska županija u suradnji s projektnim partnerima Brodsko-posavskom, Osječko-baranjskom, Požeško-slavonskom i Vukovarsko-srijemskom županijom, provodila je navedeni projekt kojemu je za cilj postizanje učinkovitog i održivog prometnog sustava koji će odgovarati potrebama gospodarstva i stanovnika na prostoru funkcionalne regije Istočna Hrvatska, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
  Ovim projektom, u korist nacionalnog, regionalnog i lokalnog gospodarstva i kvalitete te standarda života lokalnog stanovništva, a u skladu s datostima prostora te ovisno o njegovoj namjeni, osigurat će se uvjeti za zadovoljenje prometne potražnje i optimalne integracije cjelokupnog prometnog sustava.
  Izvor: pszupanija

 • Pretraga

  Mudra izreka

 • “Ljubav je poput rata; lako ju je započeti, ali teško zaustaviti” (Johann Wolfgang von Goethe)

 • Pjesma dana

 • Najčitanije