ŽUPANICA JOZIĆ NA 67. SJEDNICI IZVRŠNOG ODBORA HRVATSKE ZAJEDNICE ŽUPANIJA Privlačenje investicija ključno je za razvoj županija

Na održanoj sjednici Izvršnog odbora, kojega čine svi hrvatski župani i gradonačelnik Grada Zagreba, bilo je govora o aktualnostima vezanim uz Nacionalni plan za poticanje ulaganja za razdoblje do 2030. godine, daljnjoj decentralizaciji u kontekstu financiranja socijalnih usluga, prirodnim nepogodama i koracima prevencije te Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske.
Članovima odbora, na sjednici se pridružila i Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji te je pod jednom od točki dnevnog reda usuglašen tekst Pisma namjere o uspostavljanju suradnje Hrvatske zajednice županija i Hrvatskog nacionalnog vijeća, koje će dvije organizacije potpisati u prosincu. Prihvaćanje pisma namjere predstavlja još korak suradnje s hrvatskom zajednicom u Republici Srbiji koja je simbolični zamašnjak dobila nedavnim otvorenjem Hrvatskog doma – Matica u Subotici.
Predsjednik Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavski župan Danijel Marušić najavio je i Njemačko-hrvatski razvojni forum. U tom kontekstu, ruku suradnje pružio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Christian Hellbach, ističući kako je odnos Njemačke i Hrvatske tradicionalno prijateljski, ali s obzirom na učestale promjene koje donosi današnjica, potrebno je pronaći nove zajedničke ciljeve temeljene na zajedničkim interesima na lokalnoj i regionalnoj razini.
Domaćin redovne sjednice odbora, ovom prilikom bila je Krapinsko-zagorska županija na čelu sa županom Kolarom kojemu se predsjednik zajednice, župan Marušić, zahvalio na gostoprimstvu i čestitao na pozitivnim primjerima ulaganja koji mogu biti smjernice svim županijama.

Ovoj sjednici prisustvovala je i županica Antonija Jozić.
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
adventPŽ
Otvoren „Advent u Požegi”

„Advent u Požegi” ove godine nudi brojna zanimljiva događanja i to na novoj lokaciji: u Parku pod gradom i na…