Search
Close this search box.

ŽUPANICA JOZIĆ NA 67. SJEDNICI IZVRŠNOG ODBORA HRVATSKE ZAJEDNICE ŽUPANIJA Privlačenje investicija ključno je za razvoj županija

Na održanoj sjednici Izvršnog odbora, kojega čine svi hrvatski župani i gradonačelnik Grada Zagreba, bilo je govora o aktualnostima vezanim uz Nacionalni plan za poticanje ulaganja za razdoblje do 2030. godine, daljnjoj decentralizaciji u kontekstu financiranja socijalnih usluga, prirodnim nepogodama i koracima prevencije te Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske.
Članovima odbora, na sjednici se pridružila i Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji te je pod jednom od točki dnevnog reda usuglašen tekst Pisma namjere o uspostavljanju suradnje Hrvatske zajednice županija i Hrvatskog nacionalnog vijeća, koje će dvije organizacije potpisati u prosincu. Prihvaćanje pisma namjere predstavlja još korak suradnje s hrvatskom zajednicom u Republici Srbiji koja je simbolični zamašnjak dobila nedavnim otvorenjem Hrvatskog doma – Matica u Subotici.
Predsjednik Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavski župan Danijel Marušić najavio je i Njemačko-hrvatski razvojni forum. U tom kontekstu, ruku suradnje pružio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Christian Hellbach, ističući kako je odnos Njemačke i Hrvatske tradicionalno prijateljski, ali s obzirom na učestale promjene koje donosi današnjica, potrebno je pronaći nove zajedničke ciljeve temeljene na zajedničkim interesima na lokalnoj i regionalnoj razini.
Domaćin redovne sjednice odbora, ovom prilikom bila je Krapinsko-zagorska županija na čelu sa županom Kolarom kojemu se predsjednik zajednice, župan Marušić, zahvalio na gostoprimstvu i čestitao na pozitivnim primjerima ulaganja koji mogu biti smjernice svim županijama.

Ovoj sjednici prisustvovala je i županica Antonija Jozić.
Izvor: pszupanija.hr

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje